Picasso avea mult umor, vizibil si in unele din compozitiile sale, dar mai ales in interviurile si declaratiile acordate presei sau pastrate in memoria prietenilor. Dar putea sa devina si destul de agresiv cand era enervat, si se povesteste ca obisnuia intr-o perioada sa aiba asupra sa un...revolver. E adevarat, incarcat cu gloante oarbe, dar simpla imagine a unui Picasso scos din fire si semanand cu un pistolar dezlantuit.
Unul dintre cele mai populare mituri legate de Turnul Eiffel a fost pret de decenii existenta unei "camere secrete", unde nimeni nu avea acces. Pana la un punct nu era doar o poveste, dar misterioasa incapere este de fapt apartamentul lui Gustave Eiffel, controversatul (atunci) si atat de originalul creator al unui monument ce a devenit simbolul Parisului, insa pe vremuri a starnit campanii de presa, proteste si memorii. Era spatiul personal pentru Eiffel, un loc unde nimeni nu avea acces si unde puteau intra doar prietenii foarte apropiati, printre ei numarandu-se si Thomas Edison.
Printre multe alte comportamente iesite din comun Andy Warhol avea o adevarata pasiune pentru asa numitele capsule ale timpului. Si daca de regula astfel de colectii de obiecte si documente erau ingropate cu ocazii speciale pentru Warhol era deja un adevarat ritual. Isi alcatuia periodic astfel de "colectii de comori", unele dintre ele incluzand chiar si bucati de mumii egiptene.
Kandinsky a fost pe rand rus, german si intr-un final francez. A lucrat si studiat in Rusia pana la inceputul anilor '20, s-a mutat in Germania unde a pictat si a predat pana in 1933, apoi, din cauza ascensiunii nazismului, a ales ca refugiu Franta, unde isi va petrece tot restul vietii.
Renumitul pictor William Blake a avut in timpul vietii o singura expozitie personala, in 1809, si din toate punctele de vedere a fost un dureros esec. Nu doar ca niciunul din cele 16 tablouri aduse in atentia publicului nu si-a gasit cumparatori, dar nici vizitatorii nu s-au grabit sa ii treaca pragul, iar singura recenzie a fost mai mult decat jignitoare. Robert Hunt a publicat in The Examiner un articol ce pur si simplu il desfiinta pe Blake, considerandu-l doar un nebun care nu stie sa deseneze, si ca se considera pictor doar din cauza vanitatii. Pentru Blake a fost o lovitura peste care nu avea sa treaca vreodata cu adevarat, iar Hunt a ramas in istoria artei ca un critic ce nu l-a inteles catusi de putin pe mai tarziu faimosul artist.
Intr-un deceniu Vincent van Gogh a reusit sa termine peste 900 de compozitii. Daca ar fi vandut macar a zecea parte in timpul vietii poate ca destinul sau ar fi fost unul mai putin tragic.
Leonardo da Vinci era nu doar un vegetarian care sustinea mereu ca aceasta era singura optiune viabila pentru fiinta umana (cu secole inainte sa devina o moda) dar si un iubitor al animalelor. Obisnuia chiar sa mearga in piete, sa cumpere pasari in colivie si sa le elibereze apoi in natura.