Un astfel de lemn este potrivit aproape oricarui stil de amenajare, de la minimalismul japonez pana la cel vintage sau clasic. De asemenea, este usor de combinat cu alte tipuri de lemn. Printre cele mai intalnite astfel de combinatii sunt cele cu stejar sau bambus.
Din punct de vedere cromatic, wenge poate fi asociat cu foarte multe culori. Daca se doreste un interior masculin si sobru combinati wenge cu nuante de pamant. Puteti opta pentru maro, bej, galbui sau culoarea cafelei. Un decor tineresc poate fi obtinut prin combinarea acestei nuante cu elemente de decor in rosu, galben, verde sau portocaliu. Acestea accentueaza farmecul esentei wenge. Decoratiunile in nuante cat mai naturale vor pune si mai mult in valoare culoarea lemnului si va da o nota de eleganta spatiului.
Lemnul wenge poate fi folosit atat la nivelul parchetului cat si a mobilierului sau a elementelor de decor. Daca preferi ca pardoseala sa fie închisa la culoare atunci piesele masive de mobilier, cum ar fi canapeaua, fotoliile si biblioteca ar trebui sa fie in nuante deschise. Fara indoiala, mobilierul wenge se potriveste cel mai bine in spatiul destinat biroului. Acesta ii ofera spatiului sobrietate si eleganta unei asemenea incaperi.
Sursa foto: aetnafurniturestores.com
A.I.
Martie 2016