Viata lui George nu este nici prea fericita, nici plina de evenimente. Pare chiar putin cam plictisitoare atunci cand este privita din afara, mai ales daca esti unul dintre elevii populari, cu multi prieteni si gata mereu de distractie. George nu are nici macar un prieten la scoala, nu reuseste sa gaseasca pe nimeni cu care sa aiba ceva in comun, iar adesea alti colegi de clasa il necajesc, dovedindu-i nu doar ca nu face parte din grupul lor, dar ca pana la urma nu are ce sa caute printre cei de varsta lui.
Mai mult, de parca nu ar fi suficient ca nu se simte in largul lui la scoala, familia este nevoita sa isi vanda casa si sa se mute intr-un apartament de bloc, o schimbare care pare inceputul sfarsitului pentru George. Numai ca asa cum se intampla adesea cand o usa se inchide o alta se deschide, iar singuraticul George isi face un prieten, Safer, un baiat de doisprezece ani care nu este nevoit sa mearga la scoala pentru ca invata de acasa. Cei doi nu isi gasesc doar o gramada de lucruri in comun, dar se hotarasc sa puna bazele organizatiei secrete numite Clubul Spionilor.
Si ce misiune ar fi mai buna decat sa afle secretele ciudatului si misteriosului vecin de la etajul patru, Domnul X, care ar putea sa aiba cam multe de ascuns. Numai ca dintr-o joaca de copii primul lor caz devine foarte repede teribil de complicat, iar George va trebui sa faca o alegere foarte dificila: fie va renunta la spionaj si la Safer, fie va continua sa il ajute. Oare ce va alege George?
Rebecca Stead, Minciuni si spioni, editura Arthur, 2019