Micutii de la Şcoala Generala nr. 31 au luat lectii ieri de la bucatarul uneia dintre cele mai celebre scoli din lume. Pascal Foucaud, bucatarul sef de la Ecole des Roches, a sosit la inceputul acestei saptamani la Brasov, in-tr-un schimb de experienta cu copiii romani. Totul a inceput printr-o cores-pondenta purtata de elevii brasoveni cu cei francezi, legatura care a fost in-termediata de Foucaud. Oaspetele francez este un bun cunoscator si iubitor al Romaniei. „Sunt mandru sa port culorile tricolorului romanesc”, a declarat Pascal Foucaud, in timp ce le preda elevilor o lectie de gastronomie in limba franceza. Lectia a fost tinuta la clasa a VI-a B, profesoara lor de franceza fiind constienta ca elevii pot invata mai bine franceza in timp ce gatesc, decat daca noteaza cateva cuvinte pe tabla. Elevii au preparat o „mousse au chocolat” ca la ea acasa, sub indrumarea maestrului bucatar francez. Pascal Foucaud le-a vorbit elevilor despre regiunea Normandia, din care provine, renumita pentru produsele sale alimentare.
La vara, elevii vor
gati in Franta
La vara, elevii participanti la proiect vor avea posibilitatea sa-i viziteze pe partenerii lor de la Ecole des Roches, unde isi vor putea exersa „pe viu” cunostintele de limba franceza.
Şcoala Roches este o scoala franceza creata in 1899, la Est de Verneuil-sur-Avre (Eure), intr-un campus de 60 de hectare, de catre Edmond Demolins. Este prima scoala franceza moderna inspirata din metodele active experimentate in scolile englezesti din d’Abbotsholme si Bedales. A fost vreme indelungata un standard al pedagogiei active, fiind sprijinita de precursorii educatiei moderne Adolphe Ferriere si Gustave Monod.