Varianta "online" a proiectului este o serie de bloguri realizate de teoreticieni, analisti politici, antropologi, artisti, curatori, care vor explora, la nivel teoretic, posibile misiuni politice si sociale ale practicii artistice, precum si necesitatea contextualizarii demersului artistic. Autorii blogurilor vor fi pentru prima etapa Catalin Avramescu (profesor de stiinte politice, editorialist si analist politic), Eugen Radescu (teoretician, curator si co-director al "Bucharest Biennale"), Felix Vogel (teoretician si curator) si Razvan Ion (teoretician, artist si co-editor al "Pavilion"). Revista "Pavilion" va beneficia de propriul blog ce se va transforma intr-o platforma-structura informativa. Blogurile pot fi citite la http://blogs.pavilionmagazine.org.
"Breakfast" va utiliza doua limbi: romana si engleza; in spirit democratic orice participant la proiect este liber sa aleaga limba pe care o prefera (pana acum, doar Felix Vogel a ales engleza; pagina revistei e, de asemenea, in engleza). Pana acum, "bloggerii" au postat texte despre politica romaneasca a zilei, dar si (Felix Vogel) un foarte interesant material despre tipul de imagini pe care le genereaza terorismul.
In forma "live", "Breakfast" va include o serie de dezbateri si conferinte pe teme socio-politice, precum si proiecte educationale si noi forme discursive.
"Pavilion" este o revista internationala de arta si cultura contemporana, de limba engleza, distribuita pe patru continente; titlul este o aluzie la structura relativ temporara a artei contemporane. Revista prezinta, in fiecare numar, un continut multidisciplinar si cuprinzator, prin variate formate de articole, eseuri, interviuri si proiecte ale artistilor romani si straini. Publicatia nu incearca doar sa descrie, ci si sa intervina pe scena culturala, politica si sociala. Revista "Pavilion" este producatorul "Bucharest Biennale" (Bienala Internationala de Arta Contemporana de la Bucuresti), continuatoare a Festivalului ArtPhoto; precedenta editie a avut loc in mai-iunie 2006.