.Bautura nationala este ceaiul de menta, de fapt un amestec de ceai verde amestecat cu frunze de menta si indulcit cu mult zahar, poate chiar prea mult pentru cei care ar dori sa simta gustul clasic al celei mai populare bauturi. Se serveste cu orice ocazie, festiva sau nu, si de la jumatatea veacului al XIX-lea, cand numerosi comercianti britanici aduceau cantitati impresionante in Maroc, a devenit rapid o parte a identitatii culturale a tarii. Si amuzant este ca mai e cunoscut si sub numele de "whiskey marocan" intr-o tara in care consumul de de alcool este interzis, fiind o tara musulmana..
Cu siguranta ca cel mai cunoscut oras al regatului este Casablanca - datorita celebrului film omonim, care insa nu a fost turnat aici, ci intr-un studio de la Hollywood. Astazi Casablanca ramane cel mai mare oras al tarii, cel mai mare port, locul unde veti gasi cateva monumente nationale de prima importanta precum si Universitatea Hasan II. Insa nu este si capitala Marocului, asa cum s-ar putea crede, aceasta fiind orasul Rabat.
Veti recunoaste usor steagul Marocului, este de culoare rosie si are in centru o stea in cinci colturi de culoare verde. In lunga perioada in care Marocul era sub stapanire spaniola si franceza era interzis ca steagul sa fie folosit de navele marocane in calatoriile pe mare. Iar sarbatoarea nationala este pe 30 iulie.
Daca sunteti invitat la masa in Maroc trebuie sa respectati doua reguli foarte vechi: mancati cu mana dreapta (niciodata cu stanga) si este o lipsa de politete sa refuzati carnea (chiar daca sunteti vegetarian).
Moneda nationala este dirhamul marocan.
Moscheea cu cel mai inalt minaret din lume (210 metri) se gaseste in orasul Casablanca si este si cea mai mare din Maroc. Moscheea lui Hassan al II-lea este si a doua ca marime de pe continentul african si pe locul al cincilea in topul celor mai mari moschei din lume. Constructia a fost gata in 1993, proiectul ambitios fiind realizat de Michel Pinseau.
Ramane cea mai populara destinatie turistica din Africa, si in fiecare an peste 10 milioane de straini vin aici pentru excursii sau concedii mai lungi.
Marocul este cel mai mare procesator si exportator de sardine din lume.
foto: morrocokeytravel.com, steemit.com, mosquee-hassan2.com