Destinatia propusa este interesanta atat pentru turism religios, drag unui ministru roman, cat si pentru atractiile zonei: un parc natural, cu rezervatia de bujori Comana si Delta Neajlovului. Manastirea Comana a fost construita pe ruinele unui asezamant religios ctitorit de catre Vlad Tepes in 1461, inaintea bataliei cu sultanul Mehmet al II-lea, cuceritorul Constantinopolului.
Aflam de pe un panou din incinta manastirii ca trupul lui Vlad Tepes s-a aflat pentru o vreme ingropat la Comana. Cat e legenda si cat e adevar, nu putem sti pentru ca sunt mai multe manastiri care-si revendica mormantul domnitorului valah.
Azi se mai pot vedea bucati din zidul vechi al manastirii, iar in beciul asezamantului este un muzeu cu instrumente agricole vechi, harti, arme si artefacte. In jurul manastirii sunt urme ale bataliilor purtate pe campiile din apropiere: tunuri felurite, resturi de care militare etc.
Daca nu continuati drumul catre parcul natural de la Comana, puteti sa va bucurati de verdeata si linistea de la poalele manastirii, langa raul Neajlov. Un podet de lemn merge pe langa apa, semn ca adeseori Neajlovul creste si inghite bucati mari din pajistea de langa Manastirea Comana.
O.D.
foto : O.D.