inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Magia sarbatorilor culturale

0 Comentarii
    Concert de colinde “Bucuria Nasterii Domnului”
Protopopiatul Botosani va invita la concertul de colinde “Bucuria Nasterii Domnului”, sustinut de Corul “Heruvimii” al preotilor din Protopopiatul Botosani, Corul profesorilor de Religie din Botosani si Corul de copii “Micul crestin”. Concertul va avea loc duminica, 16 decembrie 2007, ora 17, in Sala mare a Teatrului “Mihai Eminescu” Botosani. Intrarea este libera. Expozitia „Ziua mea de luni”, la Galeriile de Arta „Stefan Luchian”

Ajunsa la a sasea editie, expozitia va cuprinde lucrari ale artistilor botosaneni, dornici de afirmare pe plan local. Astfel, participantii, care isi depun 1-3 lucrari pentru expunere, cu tehnici si de marimi diferite, la sediul Galeriilor de Arta „Stefan Luchian” in perioada 13-14 decembrie, vor primi la finalul expozitiei o diploma de participare „Bilet pentru marti”. Anul acesta a fost aleasa tema „Ziua mea de luni”, iar vernisajul expozitiei a fost stabilit pentru data de 16 decembrie, la ora 15.30, la sediul Galeriilor de Arta. Evenimentul este prezentat de Cosmin Mihai Munteanu, iar printre organizatori se numara Muzeul Judetean Botosani, da si pictorii Andreea si Robert Cobuz. Concert simfonic
Vineri, 14 decembrie, de la ora 18.30, Filarmonica din Botosani va invita la Sala Casei de Cultura a Sindicatelor, pentru a participa la concertul simfonic dirijat de Robert Houlihan (Irlanda).

Solistii Simona Strungaru (pian), Mircea si Alexandru Olaru (oboi), au exersat destul pentru a interpreta: Concertul pentru doua oboaie si orchestra in re minor, Largo; Allegro; Largo; Allegro molto, de A.Vivaldi; Simfonia a IV-a, in re minor; Ziemlich langsam. Lebhaft (Adagio. Vivace); Romanze: Ziemlich langsam (Adagio); Scherzo: Lebhaft (Vivace); Langsam. Lebhaft (Adagio. Vivace), de R. Schumann si Concertul pentru pian si orchestra nr. 5, in mi bemol major; Allegro; Adagio un poco mosso; Rondo: Allegro, de L. van Beethoven. Robert Houlihan. Este laureat al Concursului international de dirijat de la Besancon (Franta) si al celui organizat de Televiziunea ungara.

A aparut la pupitrul central al unor orchestre din Franta, Marea Britanie, Irlanda, Germania, Olanda, Spania, Portugalia, Romania, Ungaria, Africa de Sud etc. In iulie 2000 a sustinut un concert in cadrul unui Festival Mozart, la Woodstock (Ilinois, SUA). Ca maestri in arta dirijatului i-a avut pe George Hurst (in Anglia) si pe Leon Barzin (in Franta). Nascut la Killarney, in Republica Irlanda, Robert Houlihan s-a stabilit la Metz (Franta) intre anii 1981-2003, activand ca dirijor al Teatrului Municipal, dar si al Orchestrei Nationale din Lorraine, al Orchestrei de Camera din Metz si al Ansamblului Le Nouvel Ensemble Instrumental. Intre anii 1990-1993 a ocupat pozitia de dirijor permanent al Filarmonicii din Targu Mures, iar intre anii 1992-1998, aceeasi pozitie plus functia de director artistic la Orchestra Simfonica Savaria din Ungaria. A fost invitat sa dirijeze in importante festivaluri muzicale din Marea Britanie, Ungaria, Olanda, Austria, Irlanda.

A realizat inregistrari cu lucrari ale unor compozitori importanti din Irlanda si Franta. In anul 2002 a revenit in tara sa natala, unde este invitat permanent sa dirijeze concerte la pupitrul Orchestrei Nationale Radio din Irlanda. In anii 2006 si 2007 a fost invitat sa dirijeze si sa sustina o serie de master class in Mexic si Venezuela. Simona Strungaru. In 2005 a fost semifinalista a Concursului International George Enescu. A sustinut recitaluri atat in tara (Ateneul Roman din Bucuresti, Radiodifuziunea Romana, Muzeul George Enescu, Palatul Culturii din Targu-Mures, Muzeul de Arta din Constanta, Craiova, Bacau) cat si in strainatate (Odessa  Ucraina, Bösendorfer Saal din Viena  Austria, Neuchatel  Elvetia, Schloss Seefeld  Germania). In calitate de solista a colaborat cu Orchestra de Camerã a Radiodifuziunii Romane, Orchestra Filarmonicii Serghei Lunchevici si Orchestra de camera a Salii cu Orga din Chisinau, Orchestra Filarmonicii din Bacau, Academica si a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, sub bagheta unor dirijori precum Cristian Brancusi, Dumitru Goia, Tiberiu Soare, Nicolae Racu, Alexandru Ganea, Zachary Carretin, interpretand concerte de Mozart (nr. 9 KV 271, nr. 21 KV 467, nr. 23 KV 488, nr. 24 KV 491, nr. 10 KV 365 pentru doua piane si orchestra), Beethoven (Triplul concert pentru vioara, violoncel, pian si orchestra op. 56), Schumann, Prokofiev (Concertul nr. 3).

A fost distinsa in anul 2004 cu premiul I la Concursul National W. A. Mozart de la Cluj-Napoca cu o formatie de trio. In Octombrie 2007 a inregistrat Concertul pentru pian si orchestra in la major, KV 488 nr. 23 de W. A. Mozart cu Orchestra de Camera a Radiodifuziunii Romane condusa de maestrul Cristian Brancusi.  A interpretat Simfonia de Camera pentru 12 instrumente soliste op. 33 de George Enescu impreuna cu Orchestra Universitaria dirijata de maestrul Alexandru Ganea (2005) si cu Filarmonica Mihail Jora din Bacau sub bagheta dirijorului Radu Postavaru (2007).


In calitate de dirijor a condus orchestra Academica a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti in Concertul Brandenburgic nr. 3 BWV 1048 de J. S. Bach, Concertul pentru vioara si orchestra nr. 3 in sol major de W. A. Mozart, Simfonia Neterminata de Franz Schubert, Concertul pentru pian si orchestra nr. 5 op. 73 in mi bemol major Imperialul de L. van Beethoven. Mircea Olaru. S-a nascut la data de 17 august 1961, in localitatea Liteni, judetul Suceava. A inceput studiul oboiului la scoala de muzica din Suceava, cu profesorul Ion Badea, continuand la Botosani, cu Alexandru Panainte si la Iasi, cu Vasile Mihaita (la liceu) si Costache Creanga (la conservator). A fost distins cu mai multe premii de interpretare ca membru al Cvartetului Solaris din Iasi si al Trioului Brevis din Botosani.


A concertat cu orchestra Conservatorului din Iasi si a sustinut mai multe recitaluri camerale, indeosebi cu Trioul Brevis, intemeiat alaturi de alti colegi din Filarmonica botosaneana, formatie care a efectuat un turneu in Italia si care are ca proiect de viitor editarea unui CD cu principalele lucrari din repertoriul sau. Mircea Olaru este oboist, actualmente sef partida al orchestrei din anul 1988. Alexandru Olaru. S-a nascut la data de 20 septembrie 1984, in localitatea Falticeni, judetul Suceava. Este fiul lui Mircea Olaru. A inceput studiul oboiului la Liceul de Arta din Botosani, cu tatal sau. Actualmente este student la clasa de oboi a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. A fost distins cu premii la mai multe editii ale Olimpiadei nationale a elevilor din liceele de arta (1999, 2001, 2003). A sustinut mai multe recitaluri ca bursier al Fundatiei Remember Enescu (2001-2003); in 2003 a fost inclus in Orchestra internationala de tineret a Festivalului muzical de la Creon-Bordeaux (Franta). Este membru al Ansamblului Dixtuor, condus de Vasile Gantolea, cu care a concertat atat in tara cat si in strainatate. "Ghiocelul si Omul de Zapada", la Teatrul „Vasilache”

Ca de fiecare data, in luna decembrie, Mos Craciun vine la Teatrul "Vasilache" aducand copiilor un nou spectacol. Duminica, o poveste de iarna cu titlul "Ghiocelul si Omul de Zapada", de H.C. Andersen. Copii, parinti si bunici, sunteti asteptati duminica, 16 decembrie, de la orele 11.00 si 12.30, sa va intalniti cu Mos Craciun, Ghiocelul si Omul de Zapada. O reintalnire cu atmosfera magica a serii de Craciun in universul melodic unic al colindelor ce ne bucura sufletele la fiecare sfarsit de an. Regia este semnata de Marius Rogojinschi, care semneaza si scenografia, alaturi de Mihai Pastramagiu, iar animatia este asigurata de Cristi Cristescu. Din distributie fac parte actorii Aurica Dobrescu, Dana Bucataru, Oana Sircu, Valentin Ligi, Marius Rusu si Stefan Botezatu. Pretul unui bilet este de 4 lei. Aurel Moldoveanu ne colinda

Botosanenii pot participa luni, 17 decembrie, de la ora 18.00, in sala Teatrului „Mihai Eminescu”, la concertul de colinde si cantece de iarna “Ninge pe Moldova”, sustinut de Aurel Moldoveanu. In deschidere, va pregati atmosfera solista Andrada. Concertul va fi urmat de lansarea noului album “Colinde” si de o sesiune de autografe. Biletele pot fi achizitionate la 10 sau 20 de lei. Materialul muzical care alcatuieste noul album al cantautorului Aurel Moldoveanu este adresat tuturor celor cu suflet sensibil care vor sa intampine sarbatorile de iarna ascultand melodii duioase, dar si celor care doresc sa faca celor dragi un cadou special. Piesele sunt orchestrate de compozitori celebri, cum sunt George Natsis si Ionel Tudor, pe versuri de Adrian Paunescu si Nichita Stanescu. Aparitia lui Aurel Moldoveanu va fi de bun augur pentru botosaneni pentru ca este apreciat si cu siguranta va fi primit cu caldura de cei care asteapta concertul cu sufletul la gura. Nascut la Bordesti, judetul Vrancea, Aurel Moldoveanu canta de foarte mult timp, dar s-a lansat in 1988 la Mamaia, cand a obtinut marele premiu la creatie, cu compozitia proprie „Du-te Dor“. Filmele saptamanii la Cinema Unirea

In perioada 14-20 decembrie sunt programate comedia „Va declar sot si sotie?” si drama „Mandrie si prejudecata”.
In „Va declar sot si sotie?” Chuck si Larry sunt doi pompieri, prieteni la catarama. Prietenia lor devine si mai stransa (sau nu) cand Larry isi da seama ca are nevoie de un partener domestic (un fel de sot) pentru a rezolva niste probleme legate de-o asigurare. Cum Chuck ii e dator si cum parteneriatele domestice intre barbati sunt la ordinea zilei in New York, solutia e simpla: Chuck va trebui sa se insoare cu Larry. Lucrurile scapa de sub control cand cei doi barbati chiar trebuie sa arate cat de mult se iubesc. „Mandrie si prejudecata”. Bazat pe faimosul roman al lui cn, povestea clasica despre valori si dragoste se desfasoara in Anglia repartizata pe clase sociale a secolului 18. Cele cinci surori Bennet - incluzand-o pe ambitioasa Elizabeth si pe tanara Lydia - au fost crescute toate de mama lor cu un singur scop in viata: gasirea unui sot. Cand un burlac bogat se muta in casa din apropierea lor, surorile Bennet "intra in priza". Bineinteles ca vor gasi destui pretendenti printre cercul de prieteni sofisticati ai barbatului. Dar atunci cand Elizabeth il intalneste pe chipesul - si se pare - snobul Domn Darcy, batalia sexelor incepe. (Pagina realizata de Claudia Tutuman)

 

Voteaza


Comentarii 0 comentarii
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Noutati
Depeche Mode lanseaza Strange Strange Too pe Blu ray pentru prima oara
Depeche Mode lanseaza Strange/Strange Too pe Blu-ray pentru prima oara

Trupa Depeche Mode va lansa in decembrie o surpriza pentru fani, cele doua colectii de videoclipuri Strange (aparuta initial in 1998) si Strange Too (1990) pentru prima oara pe Blu-ray si DVD. Noul ...

Albumul Atom Heart Mother va fi reeditat intr o editie speciala
Albumul “Atom Heart Mother” va fi reeditat intr-o editie speciala

Lansat in 1970, “ Atom Heart Mother ” a fost albumul de studio cu numarul cinci pentru Pink Floyd, un succes comercial (primul lor disc ce ajungea pe prima pozitie in topurile britanice) ...

Judas Priest va lansa un nou album Invincible Shield
Judas Priest va lansa un nou album: Invincible Shield

Trupa Judas Priest a anuntat un nou album de studio, “ Invincible Shield ”, discul cu numarul 19 din lunga istorie a trupei si primul cu muzica noua de la “ Firepower ”, lansat ...

Un nou single The Rolling Stones Sweet Sounds of Heaven
Un nou single The Rolling Stones: Sweet Sounds of Heaven

Dupa ce a surprins anuntand un nou album, The Rolling Stones le ofera fanilor si o noua piesa, “ Sweet Sounds of Heaven ”, care va fi inclusa pe viitorul disc “ Hackney Diamonds ...

Bodyguardul 2023
Bodyguardul (2023)

O comedie de actiune cu John Cena, Alison Brie si Juan Pablo Raba in rolurile principale Cunoscut pentru aparitiile sale in pelicule pline de actiune si infruntari pe viata si pe moarte, John Cena ...

Bogdan Olteanu a donat un pian Filarmonicii din Botosani

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a donat, sambata, un pian Filarmonicii de Stat din Botosani, transmite corespondentul ROMPRES. Pianul, care a apartinut Camerei Deputatilor, a fost ...

Peste 30.000 RON pentru olimpicii judetului

A devenit deja o traditie ca olimpicii sa nu fie uitati in prag de sarbatori de autoritatile publice locale. Dupa ce Primaria a dat peste 90 de premii elevilor (si profesorilor lor) care au obtinut ...

Cele sapte volume din seria Harry Potter puse in vanzare in format eBook
Cele sapte volume din seria "Harry Potter", puse in vanzare in format eBook

Cele sapte volume din seria "Harry Potter", scrise de autoarea britanica J. K. Rowling, au fost puse in vanzare in format eBook, marti, pe site-ul www.Pottermore.com, lansat de J. K. Rowling ...

CONFERINTA PRESA BUCHAREST BIENNALE
CONFERINTA PRESA BUCHAREST BIENNALE

Imagine: Bucuresti vedere aeriana. BUCURESTI, 8 martie 2010. FELIX VOGEL, curatorul desemnat al BUCHAREST BIENNALE 4 va sustine o conferinta de presa pentru a face publica lista artistilor ...

Laureatii Premiilor Observator Cultural 2012
Laureatii Premiilor Observator Cultural 2012

Luni, 26 martie 2012, la Teatrul Odeon, s-a desfasurat cea de-a VI-a editie a Premiilor Observator Cultural. In cadrul Galei, s-au acordat opt premii la cinci categorii si Premiul „Gheorghe ...

Mos Ion Roata si Cuza Voda

Intre taranii fruntasi care au luat parte, impreuna cu boierii, cu episcopii si cu mitropolitul tarii la Divanul ad-hoc din Moldova, in 1857, era si mos Ion Roata, om cinstit si cuviincios, cum sunt ...

Primii cautatori de comori cu legitimatie

Doar 100 de oameni au dreptul, oficial, sa caute comori pe teritoriul tarii noastre. Sunt membri ai Asociatiei Cautatorilor de Comori si Tezaure din Romania si au legitimatii care ii feresc de ...

Scoala in Spania
Scoala in Spania

Sistemul educational spaniol include atat scoli nationale cat si institutii de invatamant internationale, care respecta traditiile scolilor din Marea Britanie, Franta, Germania si nu numai, ...

Revista "Cutezatorii" se intoarce

Revista Cutezatorii, publicatie ce a leganat visele adolescentilor din regimul de trista si nostalgica amintire, se intoarce. De data aceasta, in format digital. Este vorba despre site-ul ...

Mircea Miclea si Cristian Adomnitei suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu
Mircea Miclea si Cristian Adomnitei, suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu

Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei, este de parere ca resursele umane si alte segmente care formeaza invatamantul romanesc ar putea sa beneficieze de bani din fonduri europene cu care ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec:  “Now and Then” The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec: “Now and Then”
“ Now and Then ” va putea fi ascultat in sfarsit in primele zile ale lunii viitoare, cand va fi lansat in format digital, iar ulterior si sub forma unui single dublu, impreuna cu ...
Alte recomandari:
Il Porcellino, una dintre cele mai populare atractii ale Florentei Premiul Nobel pentru Literatura 2023 a fost castigat de scriitorul norvegian Jon Fosse Bruce Springsteen a lansat o noua piesa, “Addicted to Romance”, care va fi inclusa pe coloana sonora a filmului “She Came to Me” Pieptenele pentru mustata care i-a apartinut lui Freddie Mercury s-a vandut cu peste 150 000 de lire + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Muzeul Louis de Funes Muzeul Louis de Funes A fost jandarmul Ludovic Cruchot intr-o serie de filme care s-au bucurat de o incredibila popularitate. L-a jucat pe Harpagon, a fost expertul in gastronomie Charles Duchemin, l-a infruntat pe Fantomas si a jefuit o banca alaturi de intreaga familie, a ... Alte destinatii: Acasa la August Macke Acasa la Cezanne in Aix-en-Provence Mozart la Brno Cea mai mica statuie din Stockholm Lituania, tara cu unul dintre cei mai batrani stejari din lume + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Umbra lui Caravaggio
Umbra lui Caravaggio Viata unuia dintre cei mai controversati, influenti si fascinanti pictori din toate timpurile ajunge pe marile ecrane intr-un film regizat de Michele ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
Hotul de arta de Michael Finkel
Hotul de arta de Michael Finkel Stephane Breitwieser. Un nume prea putin cunoscut in istoria artei recente. Nu a fost nici pictor, nici sculptor, nici un grafician sau gravor de ......
+ alte recomandari: Carte Artline