In Feng Shui culorile joaca un rol major in viata personala, putand sa o imbunatateasca sau dimpotriva. Sunt forme de energie ale caror vibratii pot sa modifice radical perceptia asupra spatiului. O camera albastra va parea mai rece, in timp ce una in care predomina galbenul va parea mai calda. Daca in decoratiunile interioare culorile reprezinta o componenta majora, in Feng Shui ele inseamna chiar mai mult. Jocul culorilor, imbinarile lor, felul in care se completeaza sau se resping, rolul fiecareia, aspectele negative sau pozitive pe care le aduc, toate sunt minutios prezentate si explicate in Feng Shui.
Alb : in Occident simbolizeaza puritatea inocenta, candoarea, deschiderea la nou; potrivit principiilor Feng Shui prea mult alb intr-o camera sau locuinta reflecta nehotararea, incapacitate de a lua decizii, un spirit prea slab si prea deschis.
Albastru : simbol al spiritualitatii, al fortei de a privi in interiorul fiecaruia, al loialitatii si sigurantei. O trimitere directa la imparatia apelor.
Gri : nu este o culoare buna in Feng Shui, inseamna teama si depresii si de aceea se foloseste foarte putin.
Negru : in Feng Shui reprezinta banii, puterea, siguranta, dar trebuie folosit cu moderatie. Absoarbe lumina si poate echilibra culorile mai intense. Este si una dintre culorile asociate cu apa.
Verde : joaca un rol de echilibru in organism si reprezinta armonia si pacea. Este o culoare a cresterii si dezvoltarii, a vindecarii si linistii. Excesul de verde poate insa bloca dezvoltarea prin prea multa relaxare, care nu rezolva problemele. Verdele simbolizeaza si lemnul.
Galben : culoare de pamant, simbolizeaza energia mentala si intelepciunea. In vechea China era o culoare rezervata doar familiei imperiale, ca o dovada a puterii. In Feng Shui este si culoarea rabdarii si tolerantei.
Portocaliu : o vibratie creativa, inseamna bucurie, solidaritate, energie fizica si psihica, putand fi, in functie de nuanta, un simbol al focului sau pamantului.
Cafeniu : reprezentand pamantul, in Feng Shui inseamna stabilitate, spirit practic, originile fiintei.
Purpuriu : in cultura chineza este considerata o culoare chiar mai buna decat rosu. Este culoarea filosofilor, visatorilor, scriitorilor si vizionarilor, culoarea idealurilor, cinstei, adevarului, iubirii.
Roz : simbolizand iubirea si sentimentele, are puteri terapeutice in momentele de criza. Linisteste furia si ura, aduce bucurie, fericire si romantism. La fel ca portocaliu, in functie de nuanta, reprezinta pamantul sau focul.
Rosu : culoare vietii, a cresterii, fericirii si bucuriei, a pasiunii si virtutii. Una dintre cele mai puternice culori in Feng Shui, semnificand pasiune, forta si dragoste.