Primul volum, Louis ARMSTRONG - carte și CD -, va fi distribuit joi, 6 decembrie 2012, numai cu Jurnalul de Weekend, urmând ca, săptămânal, să apară biografia următorilor artiști, conform graficului de mai jos.
Lista cântăreților și a aparițiilor săptămânale:
1. Louis ARMSTRONG
2. Ella FITZGERALD
3. B.B. KING
4. Miles DAVIS
5. Glenn MILLER
6. Nina SIMONE
7. John COLTRANE
8. Ray CHARLES
9. Charlie PARKER
10. Duke ELLINGTON
11. Chuck BERRY
12. Count BASIE
13. Benny GOODMAN
14. Bessie SMITH
15.Thelonious MONK
16. Chick COREA
17. Muddy WATERS
18. Django REINHARDT
19. Stan GETZ
20. John Lee HOOKER
Colecția „Mari cântăreți de jazz și blues” cuprinde 20 de cărți + CD - 13 cântăreți de jazz și 7 de blues.
Printre renumitele piese muzicale incluse în colecția de CD-uri se regăsesc hiturile: „When the Saints Go Marching In”, “A Tisket – A Tasket”, “Miss Martha King”, “Summertime”, “Chattanooga Choo Choo”.
Cartea are 40 de pagini cu prezentarea vieții și a activității discografice a fiecărui cântăreț, fotografii portret și, bineînțeles, lista melodiilor cu menționarea duratei fiecărei piese muzicale. Mai mult, volumele dedicate cântăreților de blues cuprind o scurtă istorie a bluesului, împărțită pe cele 7 apariții.
În istoria sa de peste o sută de ani, jazzul a suferit numeroase transformări și s-a divizat în diverse stiluri, cu semnificații diferite, devenind astfel unul dintre cele mai controversate genuri muzicale din toate timpurile.
Blues-ul îşi are originea în sudul Statelor Unite din perioada imediat următoare Războiului de Secesiune, când populaţia de culoare și-a căpătat libertatea, devenind cel mai cântat, povestit și adulat gen muzical din istoria muzicii.
* * *
Într-o lume care a uitat să (mai) citească, Editura Litera are curajul să pună un pariu cu fiecare dintre noi.
Care sunt argumentele sale? O ofertă editorială pentru toate gusturile şi pentru toate nivelurile de pregătire. De la ficţiune, istorie, bestseller internaţional şi ghiduri turistice, până la cărţi pentru copii, dicţionare şi auxiliare de limbi străine, enciclopedii şi atlase. O calitate ireproşabilă a tiparului. O selecţie riguroasă, făcută de specialişti, pe baza cererilor unui public exigent. O echipă tânără, formată din profesionişti cu experienţă în domeniu. Oameni care pun mare preţ pe cartea-obiect. O comoară de citit, de înţeles, de făcut şi de primit cadou, de lăsat moştenire. Ceva trainic. Util. Frumos. Adevărat. Adică toate câte au fost uitate. Şi regăsite. Te regăseşti în cărţile Editurii Litera. Pentru că înseamnă cultură. Nu maculatură.
Decembrie 2012