Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi va invita duminica, 29 ianuarie 2017, ora 11:00, la evenimentul de lansare al numarului 10 al revistei culturale pentru copii Ghidul poznet de cultura, organizat de Asociatia Cate-n luna si-n mansarda in cadrul expozitiei C`Arte si Cultura nationala. Cele Mai Frumoase Carti din Romania (2012 – 2016). Expozitia este realizata de Asociatia pentru Performanta si Cultura, in cadrul unui proiect cultural finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale.
Pentru ca cel mai nou numar al revistei este dedicat jocurilor, invitatele evenimentului - scriitoarele Victoria Patrascu, Iulia Iordan si Luciana Brandusa Grosu - le vor propune copiilor de 7 – 12 ani trei ateliere creative sub forma unor jocuri. Plecand de la cartile prezente in expozitie si de la hartile si obiectele din Muzeu, activitatile vor consta in: realizarea unui joc muzeal, lectura „la gura sobei” si un atelier creativ plecand de la o harta din Muzeu si de la hartile din jocurile video.
Participarea este gratuita si se face pe baza de inscriere pe adresa: lunadinmansarda@gmail.com.
C`Arte si Cultura nationala. Cele Mai Frumoase Carti din Romania (2012 – 2016) este o expozitie de design de carte, deschisa la parterul Muzeului National al Hartilor si Cartii Vechi in perioada 15 ianuarie – 19 februarie 2017. Expozitia prezinta o selectie de titluri nominalizate sau premiate in cadrul concursului national de design de carte, editiile 2012 – 2016. Selectia include realizari ale artistilor si specialistilor din domeniu, care se raporteaza la aspecte specifice ale culturii si spatiului romanesc prin ilustratie, texte, autori prezentati. Proiectul promoveaza valorile culturale nationale contemporane, in contextul sarbatoririi Zilei Culturii Nationale.
Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi isi propune – intre altele - promovarea cartii si a scriiturii, in incercarea de a crea legaturi intre trecut si prezent, intre patrimoniu, educatie si cultura.
Cele Mai Frumoase Carti din Romania este un program dedicat designului de carte, dimensiunii artistice a cartii vazuta ca obiect. Proiectul reinstituie designul de carte ca reper in relatia cititorului cu cartea. Proiectul a fost initiat de Asociatia pentru Performanta si Cultura in 2012, ca platforma de dezbatere pe tema designului de carte, atat pentru profesionistii din lumea editoriala, cat si pentru designerii, graficienii independenti si publicul larg. Proiectul este organizat de Asociatia pentru Performanta si Cultura si finantat de Administratia Fondului Cultural National.
Asociatia culturala Cate-n luna si-n mansarda
Ce facem? Uneltim povesti si ateliere creative pentru mici si pentru mari, propunem programe si proiecte culturale de promovare a patrimoniului cultural national.
Cum? Scotocim prin amintiri si cotloane ale mansardei si scoatem la lumina lumi fascinante, pe care le adaptam – cu mult umor si originalitate – varstei si personalitatii participantilor la proiectele si atelierele noastre.
Proiect cultural finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale
Ianuarie 2017