Trei saptamani in Himalaya. Povestea seducatoare a unui drum spre "streasina lumii", o calatorie si o carte care te elibereaza de tot ce-ti prisoseste inauntru. Urci muntele coborand in tine.
Editura Humanitas va invita joi, 10 mai, ora 18.00, Libraria Bastilia (Piata Romana nr. 5), la un dublu eveniment: lansarea volumului Trei saptamani in Himalaya de Marius Chivu si vernisajul expozitiei Copiii Himalayei. Vor vorbi: Geanina Corondan, Vlad Mixich, Catalin Gaitanaru si Marius Chivu.
Trei saptamani in Himalaya
"Sa calatoresti incontinuu, fara intentia de a ajunge undeva. Ca stil de viata. Sa nu te opresti nicaieri mai mult de o zi, sa saluti lumea din mers in timp ce-ti iei ramas-bun, niciodata la revedere... Sa fii curios si sa te miri neincetat stiind ca, daca nu te miri, te ratacesti! Sa cauti, sa afli o poveste, sa spui una, sa mananci aici, sa dormi dincolo, mereu dinspre ceva inspre altceva, si drumul sa fie insasi destinatia in schimbare. La sfarsit, relativa glorie de a urca pe Himalaya ramane doar o chestiune neinsemnata. Pentru ca incercarea de a strabate acei munti foarte inalti inseamna sa cobori la fel de mult in tine. Orice calatorie are destinatii ascunse de care la inceput nu esti pe deplin constient. Trei saptamani in Himalaya este si despre aceste mici revelatii." (Marius Chivu)
Marius Chivu, n. 1978. Cronicar literar, scriitor, traducator si jurnalist. Absolvent al Scolii de Arta, clasa de coregrafie, din Ramnicu Valcea, in 1996, si al Facultatii de Litere din cadrul Universitatii din Bucuresti, in 2003. A debutat publicistic cu recenzii literare in anul 2000 in revista Romania literara si editorial cu volumul de poezie Vantureasa de plastic (Editura Brumar, 2012). A initiat si coordonat proiectul caritabil Cartea cu bunici (Editura Humanitas, 2008), albumul de proza scurta si fotografie Iubire 13 (Editura ART, 2010), volumul colectiv Primul meu porno (Editura ART, 2011) si este coautor al antologiei Povesti erotice romanesti (Editura Trei, 2007).
A tradus volumul de poezie Melancolica moarte a Baiatului-stridie de Tim Burton (Editura Humanitas, 2009), romanul Unchiul Rudolf de Paul Bailey (Editura Humanitas, 2009) si povestirile lui Oscar Wilde din audiobookul Privighetoarea si trandafirul (Editura Humanitas Multimedia, 2010). In perioada 2005–2008 a realizat emisiuni culturale si rubrici de carte la televiziunile Antena 3, TVR 1 si TVR Cultural. Din 2005 este redactor-editor la revistele Dilemateca si Dilema veche, unde tine cronica literara, si colaborator al revistei Elle. Eseurile sale despre proza si poezia romaneasca contemporana au fost traduse in engleza, suedeza, italiana, ceha si spaniola.