Stilul italienesc
Un cappucino servit la Fontana di Trevi din Roma, o inghetata in Piazza della Signoria din Florenza sau o zi de cumparaturi la Milano – in Italia nu este greu sa nu savurezi fiecare clipa a vietii si sa nu exclami: la vita e bella!
Frumoasa Italie ne fascineaza cu sarmul sau antic imbinat cu design-ul modern. Este o tara plina de contraste. In orasele italienesti viata moderna pulseaza intre cladiri vechi, tipic romane, se nasc noi trenduri, iar traditiile apreciate sunt pastrate cu sfintenie. Toate acestea se intampla cu o bucurie de viata tipic italieneasca!
Design vestimentar din Italia
Milano este recunoscuta drept capitala modei pe plan mondial, dar si a stilului italienesc. In centrul faimosului oras aflat in nordul “cizmei” se afla faimoaele strazi si alei cu magazine: Via Monte Napoleone, Via Manzoni, Via della Spiga si Corso Venezia.
Design clasic
Conform filosofului Aristotel, intregul este mai mult decat suma paritlor sale – aceasta teorie potrivindu-se foarte bine cu arta mozaicului, reprezentativa pentru cultura din Peninsula. Mozaicul era extrem de des intalnit in perioada Imperiului roman.
Arta de a constitui tablouri si imagini complexa din bucatele micute cu forme si culori diferite nu si-a pierdut nici astazi fascinatia. Pe timpuri foarte apreciat era si mozaicul lipit atat pe peretii cladirilor cat si pe podeaua acestora. In prezent aceasta forma artistica de exprimare se regaseste in toate domeniile arhitecturii si ale artei.
Un alt simbol clasic al acestei tari este micutul Fiat 500, dar si scooter-ele Vespa cu care localnicii se strecoara usor prin aglomeratia permanenta a marilor orase.
Carnevale di Venezia
Costume impodobite, masti pline de mister, vanatori, jocuri din vremea lui Hercule si artificii – renumitul carnaval din Venetia este plin de culoare, faimos in intreaga lume si o sarbatoare speciala.
An de an orasul lagunelor se transforma timp de zece zile in centrul exuberantei si extravagantei italienesti. Mastile si costumele au o lunga traditie in Venetia. Astfel aici se poarta cel putin o masca pe jumatate de fata inca din secolul al XVIII –lea.
Sursa foto 1, 2, 3, 4, 5