Proiectul, desfasurat sub egida programului "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007", se va derula in perioada 28 mai - 1 iunie in centre de plasament si scoli ajutatoare precum Centrul de Plasament Orlat, Centrul de Plasament Agarbiciu si Şcoala speciala nr. 2 din Sibiu.
In timpul atelierelor, mai multi actori lucreaza cu copii, demonstrand ca teatrul este unul dintre cele mai bune instrumente de educatie, fiind prezentate spectacole -demonstratie.
Ideea proiectului a pornit de la tema "Educatie pentru comunicare si relationare prin jocuri teatrale" si totul se va concentra pe accesibilitatea la viata sociala a tinerilor cu probleme precum copiii institutionalizati, copiii defavorizati si cu handicap, folosindu-se tehnici specifice artelor spectacolului.
Obiectivul proiectului este de a dezvolta ateliere de lucru plecand de la tehnica improvizatiei, a spectacolului non-verbal si a tehnicilor teatrale vizuale contemporane, pentru ca, ulterior, sa fie create o serie de spectacole interactive cu ajutorul artistilor din Romania si din Anglia cu experienta in acest domeniu.
Metoda foloseste teatrul ca instrument de formare si informare a oricaror categorii de persoane, indiferent de varsta, nivel de pregatire sau talent.
Studii recente au demonstrat ca teatrul folosit ca metoda educationala conduce la o crestere vizibila a procesului de acumulare a informatiilor, dezvoltand in mod special puterea de concentrare, spontaneitatea si puterea de asimilare a informatiilor.
Autorii proiectului sustin ca se vor utiliza jocuri teatrale prin a caror practicare s-a dovedit ca se induce eliberarea copilului/tanarului de inhibitii, dar si dezvoltarea expresiei verbale si corporale, increderea in propriile capacitati de expresie, dezvoltarea spiritului de echipa etc.