La conferinţa de presă prilejuită de acest eveniment şi care a avut loc, miercuri, reprezentanţii CNCD şi ai organizaţiilor implicate au prezentat detalii referitor la festival, subliniind că acesta îşi propune să organizeze manifestări culturale ce le-ar ajuta tinerilor să dezvolte atitudini pozitive faţă de grupurile vulnerabile la discriminare şi indiferenţă.
Manifestările vizate de organizatori sunt cele legate de "mijloacele artei participative - muzică, teatru, fotografie şi film. Acestea se vor desfăşura pe terasa "La motoare" de la Teatrul Naţional.
Programul cuprinde expoziţii de fotografie, spectacole de teatru realizate de studenţi, elevi ajutaţi de creatori profesionişti, precum concerte, proiecţii video tematice (scurtmetraje şi spoturi).
În cadrul festivalului, care se va deschide joi, este inclusă şi dezbaterea publică cu actorul Dan Puric, de la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti.
Joi şi vineri se vor desfăşura "Seri video", cu proiecţia unor spoturi şi scurtmetraje prezentate, în cadrul Campaniei "Eşti spectator? Ia ARTitudine", de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, care a acceptat să sprijine evenimentul.
În cadrul spectacolelor de teatru, publicul va putea interveni, acestea având caracter interactiv. Printre producţiile teatrale programate se numără cele ale Teatrului studenţesc "Rrom Amare Rromentza" - "Rromanipen împotriva rasismului"; Asociaţiei ART Fusion - "Outside the box".
La manifestare participă mulţi voluntari, cu atât mai mult cu cât această campanie a implicat în calitate de voluntari mai multe cluburi care au organizat spectacole de teatru-forum în diverse oraşe mai mari şi mai mici, printre care Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Petroşani, Lupeni.
Misiunea celor implicaţi este de a contribui la îmbunătăţirea "competenţelor sociale ale copiilor, adolescenţilor şi tinerilor din comunităţile în care activează organizaţiile respective".