La doar 16 ani, Claudia se apropie remarcabil de mult de ceea ce am putea numi "un artist complet". La varsta cand cei mai multi adolescenti au preocupari legate in primul rand de petreceri, intalniri si amuzament, fata prefera sa se dedice unui alt gen de activitati, mult mai solicitante, dar care aduc, indiscutabil, mai multa satisfactie, atat ei insisi, cat si celor din jur.
Este eleva in clasa a X-a la Liceul de Arta din Brasov, unde studiaza pianul cu profesoara Stela Dragulin, dar primii pasi i-au fost ghidati de doamna Domnica Pepelea. Claudia exceleaza in multe domenii artistice - pictura, muzica instrumentala si vocala, origami - dar nu se rezuma numai la atat. Se implica activ in activitatile organizate de Fundatia Internationala de Arta a Copilului (International Child Art Foundation - ICAF) si cele ale Fundatiei Henry Coanda, organizatie axata pe sprijinirea copiilor supradotati.
Pe langa aceasta, participa la proiecte caritabile, realizand picturi si are o rubrica la un ziar brasovean.
Pictura este o pasiune care i-a adus numeroase satisfactii. La noua ani a vernisat prima expozitie personala de desene La Biblioteca Judeteana. Au urmat participari la alte expozitii, personale sau de grup. Totul a culminat in septembrie 2003, cand a castigat Olimpiada de Arta a Copilului de la Washington.
Din cele peste un milion de lucrari inscrise in competitie, creatia ei, pe tema potentialului oferit de energia solara, a fost preferata de juriu. Tot atunci, a avut ocazia sa tina un discurs la comemorarea atentatelor de la 11 septembrie 2001. Speech-ul rostit in fata Capitoliului, intitulat "Inima Lumii", a starnit in egala masura lacrimi si aplauze. Doua lucrari de grafica ale sale au fost selectate sa faca parte din proiectul "Capsula timpului", initiat de un cunoscut site, fiind trimise, in format digital, in spatiul cosmic si la Polul Nord.
Marea ei dragoste este pianul
A invatat sa cante la sase ani si exerseaza 5-6 ore pe zi. Numeroase premii intai, la olimpiade si concursuri nationale si internationale, stau marturie pentru talentul sau. A cantat in Italia, Austria, Polonia, Franta si SUA. In 2003, a avut sansa sa sustina mai multe concerte in capitala americana. Paradoxal, desi a interpretat si compozitii ale lui Mozart sau Chopin, cel mai mare succes l-au avut creatiile compozitorilor romani Paul Constantinescu si Tudor Ciortea. Aici a lansat primul sau CD cu melodii in patru limbi, intitulat "World´s Songs", un al doilea compact disc fiind acum in stadiul de proiect. Este invitata sa revina la Washington in iunie anul acesta pentru mai multe concerte.
Nu vrea sa emigreze
Dupa terminarea liceului, doreste sa studieze la Conservator, poate chiar la Brasov. Remarcabil este ca nu intentioneaza sa plece din tara dupa finalizarea studiilor. "Mi s-a propus sa raman in America, dar am refuzat. Vreau sa reprezint cat mai bine tara si nu cred ca, daca as pleca, as fi mai bine vazuta. Prefer sa raman", s-a confesat Claudia.