In preajma Zilei copilului Asociatia De dragul artei propune o noua serie de programe de educatie creativa pentru familii cu copii de 2-6 ani, in Muzeul Taranului Roman: Jocuri de odinioara. Astfel, in zilele de sfarsit de saptamana, copiii vor fi ajutati sa-si investigheze memoria recenta sau mai indepartata in paralel cu povestirea si cu exemplificarea prin joc a felului in care isi traiau copilaria cei mici de altadata. Se propun doua tipuri de activitati intr-un singur program care dureaza o ora: vizita interactiva intr-una dintre salile muzeului si un atelier creativ in care copiii vor construi o jucarie si se vor juca dupa regulile de altadata ale copiilor.
Programul incepe de la un obiect care se dovedeste magnet in periplul copilului prin muzeu: o copaita-leagan, culcus pentru coca si bebelus, pretext pentru amintirea primului joc al copilului: leganatul. De aici pornind, copiii vor fi stimulati sa-si aminteasca aspecte din copilaria lor timpurie, gesturi si jocuri preferate, pentru a ajunge la copilaria altor copii, de demult, diferita dar si asemanatoare. In scoala satului copiii vor face un salt in timp si vor deveni elevi pentru foarte scurt timp, suficient cat sa invete un joc, pentru ca apoi fotografia veche de grup din scoala sa devina punct de plecare pentru o joaca de-a fotografiatul si pozatul. In timpul atelierului copiii vor juca diferite jocuri vechi dar actuale si vor confectiona o jucarie.
Programele se desfasoara dupa urmatorul orar:
- sambata, 26 mai, ora 10.30, familii cu copii de 2-3 ani
- duminica, 27 mai, ora 11.00, familii cu copii de 3-4 ani
- sambata, 2 iunie, ora 10.30, familii cu copii de 2-3 ani
- sambata, 2 iunie, ora 11.30, familii cu copii de 4-6 ani
- duminica, 3 iunie, ora 11.00, familii cu copii de 3-4 ani
- sambata, 9 iunie, ora 10.30, familii cu copii de 3-4 ani
- duminica, 10 iunie, ora 11.00, familii cu copii de 4-6 ani
- sambata, 16 iunie, ora 10.30, familii cu copii de 2-3 ani
- duminica, 17 iunie, ora 11.00, familii cu copii de 4- 6 ani
Programarile sunt absolut necesare si se fac numai in saptamana programului la emailul: programari@dedragulartei.ro (confirmarea inscrierii se va face printr-un email al organizatorilor) sau la telefonul: 0747 027 353. Taxele de participare la program sunt urmatoarele: 40 lei/familie formata din doi membri, 50 lei/familie formata din trei membri, 60 lei/ familie formata din patru membri etc. Asociatia isi propune dezvoltarea creativitatii si incurajarea curiozitatii naturale ale copilului in raport cu obiecte semnificative pentru cultura si civilizatie prin diverse activitati de improvizatie artistica.