Cele doua parti isi propun crearea unei asociatii publice, cu o implicare majoritar feminina, care sa asigure administrarea produsului artizanal de la realizare pana in etapa de comercializare pe piata internationala. CMB Suceava va pune la dispozitie atat spatiile in care se vor derula activitatile, cat si specialistii care vor acorda asistenta de specialitate.
In acest scop, se va realiza un atelier de lucru destinat crearii obiectelor de artizanat in care vor fi angajati mesteri din Suceva, spatiul urmand sa functioneze ca o scoala de formare pentru tinerele din judet interesate sa invete meserii stravechi. De asemenea, in proiect este prevazuta organizarea unui han, dupa modelul celor din trecut, unde sa poata fi degustate produse specifice locale si vandute produse de artizanat.
Totodata, se vor realiza cursuri de formare pentru initierea in arta artizanala a tinerelor din judet in scoala de formare ce va functiona intr-un spatiu al muzeului dotat cu echipament informatic si multimedia de ultima generatie. Prin proiect se va stabili o strategie de marketing, ce va inlesni continuitatea activitatilor, inclusiv dupa finalizarea proiectului, partenerii italieni angajandu-se sa contribuie la promovarea produselor artizanale pe piata italiana in vederea inlesnirii comertului international.
Produsele realizate vor fi autorizate si certificate prin crearea unei marci comunitare, care sa specifice provenienta geografica si calitatea produsului realizat manual si care sa puna bazele unei strategii de marketing, orientata catre export prin crearea unor pachete turistico-formatoare.