Isus - Noi lumini asupra dimensiunii Sale mesianice in relatia cu omul si omenirea de Corin Bianu
Cartea dezvaluie noi lumini ale dimensiunii mesianice a lui Isus in relatie cu omul si omenirea, in conditiile in care „atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca l-a dat pe Fiul sau iubit, Unul Nascut, ca ea sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica“, iar cum descrie Apostolul Matei, ziua a sasea a Genezei deschide cai pentru concilierea si subordonarea doctrinei darwiniste fata de conceptia deista despre facerea lumi...
Corin Bianu
Romanul lui Corin Bianu umple de umanitate figurile legendare ale Bibiliei. Depasind truismele despre apostoli, Fecioara Maria, Maria Magdalena si Isus insusi, autorul reuseste sa confere contururi luminoase si sa aduca in prim-plan viata intima, gandurile personajelor biblice care au populat si populeaza inca imaginatia savantilor si a scriitorilor din intreaga lume. Corin Bianu reuseste sa zugraveasca existenta de zi cu zi din vremea lui Isus, inviind parfumul unei epoci apuse, iar emotia pe care o transmite in paginile sale este de-a dreptul contagioasa.
Corin Bianu
CORIN BIANU s-a nascut la 21 iunie 1946 in Patroaia-Vale, Dambovita. Locuieste in Bucuresti. Absolvent al Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti. A lucrat in administratia de stat, apoi a fost consilier juridic la firme private si institutii, intre care Ministerul Culturii.
Debut publicistic cu poezie la Amfiteatru in 1971, dupa care publica in Luceafarul, Romania literara, Saptamana culturala a Capitalei, Urzica, Suplimentul literar-artistic al Scanteii Tineretului, Convorbiri literare, Litere, Orizont, Arges, Sud, Climate literare, almanahuri s.a. Debut editorial cu romanul In bataia vanturilor, Junimea, 1986.
Premiat in 1982 la Festivalul National de umor de la Vaslui. Premiat de Societatea Scriitorilor Targovisteni pentru romanele Zidul cel mai lung - 2007, Agremin si inca ceva - 2008, Vacarestii la amiaza - 2011. A publicat ca unic autor sau in colaborare cu Ioan Mamulas, lucrari de parapsihologie.
Atat in poezie cat si in proza, abordeaza subiecte majore precum dezradacinarea omului, echilibrul iluzoriu dintre temporal si atemporal, aspiratia fiintei spre eternitate. Tonul este meditativ, autorul traieste sub povara prezentului ce-l determina sa creada „In fluidul astral al cuvantului”, caruia i se-nchina „ca la o tara infloritoare / Pe care, cu cat mai multi o iubesc / Cu atat mai puternica fi-va / Si nemuritoare”. Expresia e riguroasa, arhitecturala, iar romanele istorice se remarca prin minutiozitate in reanimarea artistica a evenimentelor si a personajelor la timpul prezent, de catre naratori numerosi ce creeaza impresia de actualitate si implica lectorul ca participant activ.
Editura Herald
Noiembrie 2015