Asa ca in 1766 facea primul pas in aceasta directie si lipea o harta amanuntita a Europei pe o plansa din lemn, decupand cu migala fiecare tara. Succesul a depasit cu mult sperantele lui Spilsburry, care in scurta vreme oferea pasionatilor mai multe variante de puzzle-uri geografice: Africa, Asia, America, Anglia si Tara Galilor, Scotia, etc. Dupa moartea sa prematura sotia lui Spilsburry, cu ajutorul unuia dintre ucenicii originalului cartograf, a continuat sa produca si sa vanda noul joc educativ.
Scara de magnitudine Richter a fost inventata in 1935 de catre Charles Richter si Beno Gutenberg, cei doi s-au gandit la o scara logaritmica pentru masurarea puterii unui cutremur.
Garret Morgan (1877 - 1963) a fost unul dintre inventatorii cu talent nativ, in pofida faptului ca nu urmase decat cursurile scolii primare. A realizat primele de modele de masti de gaze, dar a reusit sa imbunatateasca si tehnologiile existente atunci la masinile de cusut.
Samuel Morse (1791 - 1872) a fost initial pictor portretist - cu studii in Anglia, Franta, Elvetia si Italia - fara sa se bucure insa de succesul sperat, desi nu putini critici ai epocii sale i-au remarcat lucrarile. Dar Morse avea sa ramana in istorie nu ca artist plastic, ci ca inventatorul alfabetului care ii poarta numele si al telegrafului, brevetat in 1840.
King Camp Gillette (1855 - 1932) a fost un om de afaceri american, fost comis voiajor, care a inventat si brevetat in 1895 lama de ras care ii poarta numele, pe atunci o tehnologie cu adevarat revolutionara, care insa avea sa fie lansata pe piata opt ani mai tarziu, abia in 1903.
Ochelarii cu lentine bifocale au fost inventati de Benjamin Franklin in 1784.
Primele cuptoare cu microunde puteau fi cumparate in SUA in 1947 si costau nu mai putin de 5000 de dolari, o suma fabuloasa pentru acele vremuri. Nici primele modele de frigidere nu erau mai accesibile. Luand in calcul inflatia un asemenea model - cu siguranta fascinat pentru un colectionar sau pentru un muzeu al inventiilor - ar costa peste 16 000 de dolari.
Foto: wikipedia.org, publicdomainpictures.net