Daca in urma cu aproape doi ani Sergiu Nicolaescu lansa Poker, prima comedie realizata de la monumentalul Nea Marin Miliardar incoace, astazi regizorul isi lanseaza noul film, Ultimul corupt din Romania, in cinematografele din toata tara. Mai jos aveti un interviu cu regizorul.
artLine.ro: Filmul Ultimul corupt este viziunea dumneavoastra regizorala despre realitatea social-politica din Romania?
Sergiu Nicolaescu: Nu este un film politic. Nu am vrut sa imit pe cineva. Am facut exact ceea ce exista in societatea noastra.
artLine.ro: Care este mesajul filmului?
Sergiu Nicolaescu: Nu este un film cu mesaj. Mesajul este cel pe care il simte publicul. Este o comedie. Am adus lumea sa rida, sa zimbeasca, sa se bucure. Dar deschide ochii.
artLine.ro: Care va fi urmatorul proiect?
Sergiu Nicolaescu: Poate fac continuarea sau altfel de film care este mult mai greu de realizat. Ma refer la genul meu de film – film istoric despre perioada interbelica, 1918 -1940.
In contextul in care Poker a fost vizionat de aproximativ 25.000 de spectatori si a devenit una dintre cele mai de succes premiere romanesti ale anului, incurajat dar si alimentat de subiecte tot mai savuroase pe aceeasi tema, Sergiu Nicolaescu a considerat fireasca o continuare a filmului din 2010, pe care a denumit-o Ultimul corupt din Romania.
O productie MediaPro Pictures, Ultimul corupt din Romania ii readuce in rolurile principale pe Horatiu Malaele, Vladimir Gaitan, Valentin Teodosiu, Ion Ritiu, Catalina Grama (Jojo) si Mircea Diaconu, care isi reiau cu maiestrie rolurile din Poker, dar si alte nume mari ca Nae Lazarescu si Vasile Muraru, care vor da viata unor noi personaje savuroase in noua poveste.
Cu un scenariu semnat de Adrian Lustig, Ultimul corupt din Romania este un film de actualitate, al societatii de astazi, un film comic, dar in acelasi timp si critic, asa cum il descrie regizorul Sergiu Nicolaescu.
De aceasta data, mafiotul Titel Pangica (Horatiu Malaele) devine doctor in stiinte si doneaza bani pentru un muzeu memorial inchinat vietii si operei sale: de la vanzator de rame in Obor la senator. Custodele muzeului este bunul sau prieten Claudiu Vitelaru (Valentin Teodosiu), caruia i-a furat locul de senator. Partenerul lor de poker - chirurgul plastician Horia Vrabete (Vladimir Gaitan) – continua sa ajute nevestele disperate sa-si ia viata in piept cu ajutorul silicoanelor, iar iubita lor - prin rotatie - Monica Lacusta (Catalina Grama) a ajuns sa aiba si ea o functie in guvern. Apare, in sfarsit, si Marcel (Ion Ritiu) pe care l-au asteptat ca pe un salvator in Poker. Mai bine nu-l asteptau. Marcel – general din serviciile secrete - trebuie sa rezolve eterna si fascinanta cerinta a Bruxelles-ului: sa aresteze un corupt. Si cine e mai la indemana pentru asta decat unul dintre prietenii de-o viata? Care dintre ei?
Sursa foto si video: MediaPro Distribution
D.T
editor artline.ro
17 februarie 2012