Madagascar este a patra insula ca marime din lume si adaposteste peste 250.000 de specii de animale, dintre care 70% sunt unice pe glob. Insula se gaseste in emisfera sudica, in estul continentului african, fiind inconjurata de apele Oceanului Indian.
Relieful sau este variat si se prezinta prin podisuri cu o altitudine medie de 1000 m, munti cu un maximum de 2886 m – varful Tsaratanana si campie litorala. Numele Madagascar se traduce “Tara malgasilor” si provine de la primii bastinasi care au populat aceste locuri la inceputul mileniul I. Madagascar este un loc in care stramosii fac parte din prezent, un loc unde exista multe tabuuri ce predomina legile, iar religia occidentala este amestecata cu vrajitoria si obiceiuri funerare unice.
Datorita izolarii de continentul african in urma cu 165 milioane de ani, pe insula s-au dezvoltat plante cu forme remarcabile, precum baoabul umflat, copacul national. Parcul National Isalo si Rezervatia Naturala Tsingy sunt locuri in care puteti explora astfel de vietati si plante unice.
Aceasta din urma rezervatie naturala se afla la o distanta de aproximativ 80 de kilometri in interiorul tarii fata de coasta vestica a Madagascarului si este remarcabila mai ales pentru padurea ei de varfuri calcaroase, marginita de stanci abrupte, dintre care unele se inalta si pana la 300-400 de metri deasupra raului Manambolo. Padurea de piatra din Rezervatia Naturala Tsingy de Bemaraha poate fi vizitata doar in conditii foarte stricte. Nu ratati nici regiunea vulcanica Ampefy, cu cascadele sale spectaculoase, numeroase gheizere si multe specii de orhidee.
Pe langa frumusetile naturale mentionate deja, Madagascar ofera plaje frumoase, recifuri de corali si o multime de sporturi nautice pe care le puteti practica sub supraveghere. Nu in utlimul rand, in Madagascar turistii pot avea parte de o experienta culinara placuta, degustand mancaruri locale aromate: supa din carne si frunze verzi, tocana din carne de porc si frunze de manioc, tipar umplut, carne de pui cu vanilie, homarul pe orez cu nuca de cocos si sos de arahide. Orezul este omniprezent in bucataria traditionala a Madgascarului.
Sursa foto: wikipedia.org
I. C.
editor artline.ro