Insula Dominica se autoproclama "insula naturala a Caraibelor" pe buna dreptate. Flora sa deosebita si fauna sunt protejate de un sistem natural alcatuit din munti. Dominica este cea mai muntoasa zona din Lesser Antilles (Antilele mici) si totodata este cea mai tanara insula ce a fost formata prin activitatea geotermala a vulcanilor.
Dominica este o insula situata in Marea Caraibilor (Marea Antilelor), la nord-nord-vest de arhipelagul Guadalupe.
Cristofor Columb a fost cel care a numit aceasta insula Duminica (in spaniola Dominica), pe 3 noiembrie 1493.
Aceasta insula adaposteste 365 de rauri si numeroase cascade de o frumesete impresionanta. Habitatul marin contine caluti de mare si corali si ca totul sa fie perfect pe insula adie mereu un vand cald.
Chiar daca Insula Dominica are de oferit un cadru natural unic oricarui turist, a fost ocolita si este in continuare de vizitatori deoarece nu are aeroport, linia tarmului este stancoasa si plajele au un nisip aproape negru.
Dominica a fost ultima insula care a fost colonizata de europeni si ameriiindienii sunt inca prezenti pe pamanturile acestei frumoase insule. De altfel populatiile pre-columbiene ce traiesc astazi in insula Dominica sunt singurele din estul Caraibilor. Ei fac parte din patrimoniul insulei.
Ca multe alte destinatii asemanatoare Insulei Dominica, destinul unei astfel de zone atarna intr-o balanta delicata.
Autoritatile au decis sa promoveze turismul in aceasta zona pentru ca insula sa depaseasca saracia si sa ajunga la o stabilitate economica. In acest context apar si intrebarile. Una cu siguranta vizeaza daca dialogurile dintre localnici, autoritati si cei din industria turismului sunt planificate sustenabil.
Cu toate acestea un lucru este cert. Tot mai multi turisti imbratiseaza atmosfera calda de pe Insula Dominica si se bucura de ospitalitatea localnicilor.