Constantin Chiriac afirmă că este normal ca într-o capitală culturală să se creeze dialogul, care să fie continuat în 2008. De aceea şi ediţia viitoare va avea aceeaşi amplitudine: multe şi diverse evenimente culturale. Deşi este numit festival de teatru, în realitate este vorba despre un festival al artelor spectacolului. Vor fi prezentate ample spectacole de stradă - adevărate parade, organizate de unele dintre cele mai mari companii ale spectacolului stradal din lume, cum ar fi celebrele companii multinaţionale "Cie Carabosse" şi "Oposito", care au sediul în Franţa, sau unele, cu acelaşi profil, din Germania. Nu vor lipsi din festival celebre trupe de dans, de teatru-dans din Australia, Olanda, Franţa, printre care compania "Marie Chouinard" din Canada. De remarcat prezenţa a şapte companii din Japonia, care practică diverse arte ale spectacolului.
Publicul va putea vedea o creaţie "Unchiul Vanea" în stil japonez, cu un impact extraordinar. Au acceptat să vină la festival mai multe teatre naţionale - din Bruxelles, Moscova, Zurich, Tel Aviv. Spania va fi reprezentată de arta Flamenco. Teatrul românesc are o pondere mare la ediţia 2007 a festivalului - circa 40% din întreaga ofertă teatrală. Directorul Constantin Chiriac susţine că a selectat ceea ce a considerat calitativ, în raport cu teatrul mondial. Sunt programate spectacole din Bucureşti, Cluj, Sfântu-Gheorghe şi bineînţeles Sibiu. Va fi un spectacol special regizat de Andrei Şerban - "Don Juan în Soho", de Patrick Marber, coproducţie a Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu şi Teatrul Naţional din Cluj, dar şi un spectacol creat special pentru festival cu cinci actori din tot atâtea ţări din Europa, unul fiind din România. Fiecare interpret va spune în limba sa monologul lui Hamlet, precum şi un monolog pe care îl va alege singur. Consultant al acestui spectacol va fi criticul de teatru George Banu. Vor fi numeroase evenimente adiacente, aproape la fiecare secţiune a festivalului, dar şi întâlniri ale reţelelor culturale din Europa, lansări de carte, expoziţii, simpozioane etc.
Zilnic vor avea loc aproape 40 de evenimente în diverse spaţii din oraş şi împrejurimi. Organizatorii anunţă circa 70 de locaţii în care vor avea loc spectacole şi alte evenimente culturale. În acest an, va fi spaţiu de joc şi Podul Minciunilor. S-a extins spaţiul "underground". Festivalul este organizat de Fundaţia "Democraţie prin cultură", Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Ministerul Culturii şi Cultelor, UNITER ş.a. Parteneri ai acestei ediţii sunt: preşedinţia României, reprezentanţa Comisiei Europene în România, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Afacerilor Externe şi mai multe ambasade ale unor ţări acreditate la Bucureşti.