Aceasta descoperire ar fi cea de-a 12 bratara dacica din aur care ar putea fi recuperata in urmatoarea perioada. in urma cu o saptamana, Iorgulescu anuta ca alte trei bratari dacice din aur ar putea fi aduse din strainatate in Romania pana la sfarsitul acestui an, ele urmand sa fie rascumparate de statul roman, dupa ce vor fi expertizate de o comisie numita de Ministerul Culturii si Cultelor.
Pana in prezent, statul roman a recuperat noua bratari dacice din aur, din cele 15 astfel de obiecte, despre care se stie ca au fost sustrase din site-ul Sarmizegetusa Regia. Cele noua bratari se afla in patrimoniul Muzeului National de Istorie al Romaniei.
Primele patru bratari dacice au fost rascumparate cu suma de 980.000 de lei de la un colectionar american. Acestea au fost aduse in tara la jumatatea lunii ianuarie si au fost expuse la Muzeului National de Istorie. Cea de-a cincea bratara a fost predata statului roman de catre autoritatile judiciare franceze la data de 23 ianuarie. Aceasta fusese expusa la Expozitia Bienala a Anticarilor, organizata de Grand Palais din Paris. Piesa expusa de Ariadna Gallerry din New York apartinea unui cetatean german din Munchen, cercetat pentru trafic ilegal cu bunuri culturale.
O alta bratara geto-dacica din aur a fost recuperata in luna iunie, la Baia Mare, de la un hunedorean.
Ultimele trei bratari dacice expuse la MNIR au fost recuperate in august din Elvetia si din SUA. Rascumpararea celor doua bratari dacice din Elvetia a costat 140.000 de euro, iar cea din SUA - 60.000 de dolari, banii fiind alocati de Ministerul Culturii si Cultelor.