Proiectul consta in mai multe intalniri intre artisti-pedagogi, elevi de clasele III-VI si muzee de arta moderna si contemporana din 3 orase: Bucuresti, Cluj si Constanta, in vederea crearii de catre copii a unor lucrari de arta originale si a cate unei expozitii-instalatie. Atat atelierele, cat si expozitiile, se vor desfasura in spatii din cadrul muzeelor, artistii vor ghida grupul de copii in procesul creator, pornind de la experientele celor mici si ajungand la transpunerea acestora in lucrari de arta, in diferite tehnici: pictura, grafica, instalatii care stimuleaza simturile, fotografie etc. Pentru Bucuresti, Aurora Kiraly, Daniela Balaneanu, Irina Cangeopol si Cuzina vor fi indrumatorii celor mici. In Cluj si Constanta, lor li se vor alatura si artistele Elena Ilas si Ana Banica.
Imi place/ Nu-mi place... prin arta urmareste o interactiune autentica intre artisti si copii de 9-12 ani, rezolvand nevoia de exprimare personala a copiilor prin mijloace artistice, intr-un cadru autentic si mai liber decat cel asociat invatamantului formal. Intentia este de a-i introduce pe copii in lumea artei contemporane in calitate de receptori (pentru expozitiile deja deschise in cadrul muzeelor) dar si in calitate de creatori de arta contemporana.
Evenimentele din cadrul proiectului Imi place/ Nu-mi place... prin arta se vor desfasura incepand cu luna aprilie in Bucuresti, la Muzeul National de Arta Contemporana, unde vor fi primele ateliere, urmand ca in luna iunie sa fie deschisa si prima expozitie. In toamna proiectul continua la Muzeul de Arta din Cluj si Muzeul de Arta Constanta, unde vor urma ateliere si expozitii la care va asteptam cu drag!
Mai multe detalii despre programul evenimentului gasiti aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/imi-placenu-mi-place-prin-arta
Imi place/ Nu-mi place... prin arta este un proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.
Isi propune dezvoltarea creativitatii si incurajarea curiozitatii naturale a copilului in raport cu obiecte semnificative pentru cultura si civilizatie prin diverse activitati de improvizatie artistica. Pentru oferta noastra completa de programe pentru copii si parinti, vizitati-ne pe www.asociatiadadece.ro, https://www.facebook.com/asociatiadadece sau pe https://asociatiadadece.wordpress.com/
Aprilie 2016