Nu cu mult timp in urma, optiunile pentru corpurile exterioare de iluminat erau limitate. Puteai sa alegi dintre un simplu felinar de pridvor sau pentru o lumina intensa de securitate. Astazi sunt disponibile un numar mare de astfel de corpuri cu design elegant care pot fi combinate pentru a crea un exterior primitor.
Luminile arhitecturale prezinta un rol definitoriu in modul in care o cladire sau o gradina arata dupa lasarea serii. Acestea asigura necesarul de lumina si in acelasi timp se armonizeaza cu elementele de design sau elementele arhitecturale existente. Este foarte important sa se creeze un echilibru intre lumina si umbra. Luminile arhitecturale evidentiaza anumite zone, un copac frumos, un zid sau o piesa de arta.
In cazul in care doriti sa puneti in evidenta un simplu element din gradina ar trebui sa folositi corpuri de iluminat cu o intensitate mica. Acestea se monteaza la in diferite unghiuri si distante astfel incat cu o lumina aditionala, principala, ce cade direct pe obiect, sa formeze umbre bine definite. Mai jos va prezentam o serie de corpuri de iluminat care imbina utilul cu placutul.
Luminile solare de gradina cu reglaj electric au devenit foarte populare in zilele noastre. Ele sunt prima alegere a celor preocupati de mediul inconjurator. Aceste lumini sunt eco-friendly si nu consuma energie electrica. Ele genereaza energie prin absorbtia luminii solare. Se instaleaza usor si nu au nevoie de multa ingrijire dupa aceea. Luminile solare se aprind singure atunci cand lumina naturala scade si se opresc automat dimineata. Ele ofera o lumina moale si calda, care nu este prea puternica; perfecta pentru a crea o atmosfera si un mediu confortabil.
O alta optiune pentru iluminatul spatiului exterior sunt LED - urile. Eficiente energetic, au o durata de viata lunga chiar si atunci cand sunt folosite mai multe ore la rand. Produc foarte putina caldura si sunt reciclabile.
Una din cele mai populare optiuni pentru iluminatul exterior este reprezentata de corpurile de iluminat de perete. Acestea se fixeaza pe peretii locuintelor si se utilizeaza in special pe terase. Pentru iluminatul aleilor si gradinilor se pot folosi si felinare, lampi, ministalpi, corpuri de iluminat cu senzori de miscare sau aplice.
A.I.
Iulie 2016