Independenta, creativitate, individualitate, culoare – acestea sunt doar cateva dintre cuvintele care sunt caracteristice stilului de viata al artistilor. Acestea se rasfrang totodata si asupra spatiului in care locuiesc acestia. Artistii nu agreaza limitele impuse, iar cu multa imaginatie si idei bune isi pot crea un univers neconventional si in conformitate cu lumea pe care o reprezinta.
Artistii isi transforma locuinta intr-o adevarata opera prin creativitate fara a fi nevoiti sa cheltuiasca prea multi bani. Nimic nu este mai original si nu are mai mult sarm decat propriile lucruri confectionate sau construite.
Atunci cand este cazul sa-si (re)amenajeze locuinta acest tip de persoane transforma obiectele vechi – care aparent sunt inutile si ar trebui aruncate - in adevarate piese de arta imbinand vechiul cu noul. Spre exemplu, suprafata unei mese a carei vopsea este foarte deteriorata poate fi acoperita cu un ziar, iar deasupra acestuia asezata o bucata mare din sticla. Aceasta poate deveni noul birou al artistului.
Contrastele reprezinta de asemenea o caracteristica a acestui stil de amenajare: o canapea noua are un farmec aparte in apropierea unui covor sau a unei biblioteci vechi, iar o masa noua in jurul careia se regasesc scaune vechi sau din mai multe modele confera o nota distincta intregului ansamblu.
Chiar daca locuinta nu este foarte mare, un artist are nevoie de spatiu pentru a putea crea si a se desfasura in voie. Astfel culoarea alba a peretilor reprezinta o solutie pentru ca incaperile sa para mai mari. Culori deschise, luminoase si o amenajare “aerisita” sunt factori care sporesc concentrarea acestuia.
Sursa
foto
A.V.
artline.ro
Mano
Daca tot se discuta, hai sa ma bag si eu Faptul ca situl pe care il dai ca plemexu pozitiv nu valideaza in IE nu are scuza. Hai sa fim seriosi, ca e treaba de niste minute suplimentare pentru miscat niste pixeli in stanga sau in dreapta, incat rahaturile astea de browsere sa ofere un display decent. nici eu nu validez toate, ca uneori n-am timp sau chef, dar este clar un minus pentru designul in cauza.Faptul ca situl BNR a costat atat nu ma mira. Situl Consiliului Judetean Timis a costat peste 40000 de mii si arata ca si cu fundul. Cam ce faceam eu acum 7 ani, pe cand ma jucam in Front Page.La faza cu freelancerii .. ce e asa de greu sa iti faci un SRL micut? Si eu aveam contracte ca freelancer si lucram in general cu afara si, cand mi-am dat seama ca e treaba serioasa, am pus 1500 de lei la bataie (cu tot cu taxele de jurist, incat sa umble altul pentru mine) si sunt firma. SRL cu acte in regula. Tot eu tin firma sus, ca inca nu angajez vreun smecheras cu diploma si care lucreaza in Front Page, dar faptul ca sunt constituita in firma are clar avantaje. Eu ca firma nu as lucra decat cu firme, deci inteleg abia acum de ce lumea nu prea se da pe spate dupa freelanceri .Chiar daca munca in cauza e facuta super OK si omul capabil, unele hartii prind si ele bine.Este adevarat ca este concurenta si nebunie, dar la fel de adevrata este ca nu se moare de foame si ca avem toti loc pe piata. Eu cel putin nu mai respir de atatea proiecte, desi cica este criza. Faza misto, ca banii is utili. Asta e partea buna a situatiei, ca avem de lucru destul.Sunt de acord ca layouturile in div only sunt mai misto decat cele tabelare. Am terminat cu ele acum vreo 2 ani si acum le fac numai in aliniate . Mi-e si mai usor sa le pun in cod, ca e mai putin de lucru.Ca in orice industrie piata va discerne. Ma bucur ca clientii nostri sunt mai putin neinformati ca inainte, am deja multi care stiu foarte clar ce doresc de la un proiect si asta este bine. Incep sa inteleaga de ce este important un look unicat si un site care se incarca repede si usor, plus optimizat. Este inca jungla, dar se vor cerne in timp cei buni de cei care inca nu sunt atat de buni :)