Diningul este incaperea ce favorizeza reintregirea familiei in fiecare seara. Decorul incaperii trebuie sa fie unul relaxant si ospitalier. Un dining sic nu mai este definit de un mobilier din lemn masiv, scaune sculptate, un candelabru de cristal si draperii extravagante.
Stilul rustic poate reprezenta o varianta de amenajare a dining-ului. Acest stil de amenajare te aduce mai aproape de natura, alegand pentru decor forme simple din materiale cat mai naturale: lemn, pamant, piatra si fier. Foloseste lemnul pentru mobilier si fierul forjat pentru decoratiuni. O masa cu un aspect rustic ce da senzatia de lemn nefinisat alaturi de un set de scaune confortabile ofera o atmosfera casual, relaxanta. Tendintele rustice creeaza de cele mai multe ori un spatiu cald ce ii face pe invitati sa se simta intr-un spatiu familiar.
Dar nici stilul modern nu este o alegere nepotrivita. Stilul de amenajare modern este caracterizat de suprafete fine, fara detalii complicate. Insa, acest lucru nu inseamna ca o locuinta amenajata dupa principiile acestui stil trebuie sa aiba o infatisare rece si neprietenoasa. Solutia moderna pentru un dining elegant si confortabil are la baza talentul de a amesteca si de a potrivi in acelasi timp elementele.
Mobilierul realizat din combinarea diferitelor piese de la diversi furnizori poate parea mai interesanta decat alegerea unui set complet de masa, scaune si accesorii. Se pot combina elemente de mobilier realizate din materiale neobisnuite, cu finisaje neconventionale in ton cu tendintele designului de interior actual. Astfel diningul devine locul ideal pentru a va distra alaturi de invitatii dumneavoastra sau de a sarbatori
evenimentele importante alaturi de familie.
Astazi, multe case au primul nivel open space. Acest mod de organizare permite caselor de mici dimensiuni sa arate spatioase si luminoase. Bucataria, livingul si diningul impart toate acelasi spatiu. Mobilierul, corpurile de iluminat, parchetul, gresia, covorul sunt elementele ce delimiteaza si definesc fiecare spatiu.Toate zonele sunt conectate vizual, drept pentru care decorul interior ar trebui sa fie intr-o perfecta armonie.
Multi factori joaca un rol important in proiectarea zonei de dining. La fel de importante ca si mobilierul aferent diningului pot fi culoarea si modul in care sunt decorati peretii precum si insertiile functionale de pe acestia: rafturi, corpuri de iluminat etc. Ferestrele joaca un rol important nu doar ca sursa de lumina naturala, cat si pentru a crea o atmosfera placuta si calda, prin elementele decorative atasate. Aranjamentele de flori si lumanari pot aduce la fiecare masa si un parfum imbietor, romantic.
Sursa foto: 1,2,3
A.I.
editor artline.ro