Un astfel de perete are o valoare mai mult estetica decat practica, iar pentru o incapere de mici dimensiuni poate reprezenta un compromis. Pentru spatiile mici putem sa ne folosim mai mult de culori. De exemplu, in living, putem vopsi peretele in dreptul caruia este amplasata canapeaua intr-o alta culoare decat cea predominanta. Astfel, realizam un perete de accent fara a irosi spatiul. Pentru un efect spectaculos se recomanda folosirea unor culori contrastante. Un rezultat la fel interesant poate fi obtinut cu un tapet floral, cu dungi sau cu orice alt tip de imprimeu. Formele geometrice se numara de asemenea printre tendintele moderne explorate in amenajari.
Daca dispunem de un spatiu mai generos, putem transforma un perete intreg intr-o “piesa de arta”. In primul rand acest perete nu trebuie incarcat cu piese de mobilier de mari dimensiuni. Piesele principale care il vor imbraca vor fi fotografii inramate, tablouri, decoratiuni realizate manual sau alte piese de efect. Incercati sa va rezumati la cel mult doua sau trei nuante in jurul carora doriti sa realizati decorul. Important este sa gasesti combinatiile ideale de culori astfel incat rezultatul final sa fie unul armonios.
Modul in care este amenajat un perete accent tine pana la urma de preferintele fiecaruia. Cei pasionati de calatorii sau de geografie pot opta pentru o harta a lumii de mari dimensiuni. La fel de bine, o tabla de scris poate fi o alegere potrivita pentru un pasionat de stiintele exacte. Pentru cei care iubesc cartile, peretele accent al camerei poate fi realizat dintr-o biblioteca cu toate titlurile preferate. Cu cat se vor folosi elemente mai mici si fine, cu atat camera va deveni mai formala si rafinata.
Sursa foto: freshome.com
August 2015
A.I.
editor artline.ro