Una dintre acestea o reprezinta rafturile modulare, care ne ajuta sa ne compartimentam eficient locuinta. Rafturile, indiferent de dimensiunea lor, ne ofera si numeroase modalitati de decorare a peretiilor si de personalizare a spatiilor deschise. Acestea sunt indicate mai ales pentru cei care prefera un design minimalist. Putem cumpara unitati de rafturi modulare in diferite culori, dimensiuni, materiale și stiluri sau ne putem face singuri propriile piese care sa ne “sustina” cartile.
Zidurile goale sunt locuri perfecte pentru expunerea cartilor, astfel, cateva polite suspendate ne vor ajuta sa ne pastram toata colectia de carti intr-un singur loc fara a ne ocupa mult spatiu. Asa-zisele rafturi “plutitoare” pot fi montate si in spatiile dintre ferestre sau pe peretele de langa scara. De asemenea, acestea pot fi montate si in bucatariile moderne, in spatiul de luat masa sau in birou, in orice spatiu ferit de umezeala si praf. Materialul din care sunt realizate rafturile trebuie sa fie unul rezistent, durabil.
Casele care dispun de o scara interioara au deja un spatiu in plus de stocare. Cartile pot fi depozitate direct in spatiul scarilor, prin amenajarea de sertare in fiecare treapta sau in corpul de sustinere al scarilor, in functie de cat spatiu avem la dispozitie. Intr-un spatiu restrans, numarul de piese de mobilier trebuie sa fie cat mai mic pentru ca atmosfera sa fie cat mai degajata.
O biblioteca moderna, ascunsa in spatele unei oglinzi va rezolva problema spatiului de depozitare, si in acelasi timp, oglinda plasata intr-un mod strategic va conferi camerei eleganta si va “largi” vizual dimensiunile camerei. Masuta de cafea din living poate prezenta un alt spatiu eficient de stocare. Ii putem monta acesteia un sertar sau putem lasa zona de dedesubtul blatului libera pentru a aseza diverse carti sau reviste.
Sursa foto: cdn.home-designing.com
Septembrie 2014
A.I.
editor artline.ro