Vitraliu de 34 de metri patrati
In orice biserica iconostasul, adica portile care despart altarul de restul interiorului, reprezinta piesa artistica de rezistenta, fiind sculptat si pictat cu maxima atentie.
Cazul bisericii din Dacia este unul aparte, iar solutia vitraliului a fost aleasa, pe de o parte datorita faptului ca iconostasul e la demisol si incaperea nu este foarte bine luminata natural, iar pe de alta parte din dorinta de a face ceva cu totul iesit din comun a artistului iesean Manole Patrascu.
Vitraliul-iconostas are 34 de metri patrati si a fost inaugurat in prezenta mitropolitului, IPS Nicolae. Protopopul Timisoarei, pr. Dr. Ioan Bude, care este si parohul lacasului de cult, a relatat ca la inceputul constructiei, cand biserica era abia iesita din pamant, partea demisolului a fost folosita drept altar, unde credinciosii veneau sa asculte slujbele.
Dupa aproape zece ani, cand biserica propriu-zisa a fost terminata si a fost sfintit noul altar, enoriasii care au frecventat lacasul de la inceput au regretat ca se despart de acel loc pe care-l considerau binecuvantat.
Din dorinta de a nu-i dezamagi pe oamenii cu care a ridicat biserica, protopopul Ioan Bude a redeschis santierul, de data aceasta, la subsol. Au fost pictati peretii, aidoma ca in locasul de deasupra, iar pentru a da o nota distincta, le-a cerut executantilor ca iconostasul sa fie realizat din vitralii.