A fost initial cunoscut sub denumirea de Diamantul Pitt si a fost descoperit in India, in anul 1701, de catre un sclav. Se pare ca acesta ar fi furat piatra si ar fi fugit pe mare, spunandu-i capitanului englez al vaporului despre diamant si sfarsind ucis de catre acesta. Capitanul a vandut apoi diamantul in Bombay, dar nu s-a putut bucura de banii obtinuti si s-a sinucis.
Un an mai tarziu, giuvaerul este vandut de catre un comerciant indian guvernatorului englez - Thomas Pitt, care ii da pietrei numele sau.
Diamantul original cantarea 410 carate, insa in urma taierii a pierdut aproape 60% din greutate. Exista mai multe bucati mici si una mare, de 140.50 carate, taiata in forma de perna. Desi prezinta o mica imperfectiune, este considerat unul dintre cele mai frumoase diamante din lume.
In anul 1717, Philip II, Duce de Orleans si regent al Frantei cumpara acest diamant, care, incepand de atunci, devine cunoscut sub denumirea de Diamantul Regent.
Diamantul are o istorie lunga si a trecut prin mana mai multor proprietari diferiti, toti foarte celebri. A fost initial montant in coroana regelui Louis XV, dupa care a fost scos si purtat de catre regina Marie Leczinska si de catre Maria Antoneta. A fost furat in timpul Revolutiei Franceze, regasit apoi si folosit de Napoleon ca decoratiune in manerul sabiei sale. Dupa ce Napoleon a fost exilat, diamantul a ajuns in Austria, la imparatul Francis I, care l-a trimis inapoi in Franta. Mai tarziu, Regentul a facut din nou parte din bijuteriile coroanei franceze, pana cand a fost montat intr-o diadema greceasca. In cele din urma, in anul 1887, Diamantul Regent a fost expus la Luvru, unde a ramas pana in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Apoi a fost scos din muzeu si ascuns din fata germanilor, pentru ca, in prezent sa fie expus in cadrul galeriei Apollon a aceluiasi celebru muzeu Luvru.