Povestea aurului este la fel de veche ca istoria omenirii, iar miturile legate de acest metal pretios pot fi gasite pe toate continentele. Rar, fastuos, inalterabil, usor de prelucrat, aurul a devenit pe intreaga planeta un simbol al puterii si bogatiei. Pentru ca i s-au atribuit calitati divine, s-a nascut o adevarata mistica a aurului. Iar dorinta de a poseda pretiosul metal al zeilor a trezit patimi teribile, urmate adesea de nelegiuiri si crime.
In timpurile incasilor aurul era considerat un fragment de Soare cazut pe Pamant. Era venerat ca Dumnezeu al lor si il adorau. Acelasi loc il ocupa aurul si la mesopotamieni si egipteni unde il simboliza pe Ra, Zeul Soarelui. La crestini, aurul este simbolul luminii supranaturale emanate de Sfantul Spirit.
Denumirea de "aur" provine din latinescul "aurum", considerat de romani ca fiind cel mai pretios metal.
Pasiunea pentru bijuteriile din aur a fost prezenta dintotdeauna în preocuparile femeilor. De aproape 7.000 de ani, cu mult inainte ca frumoasa Cleopatra sa poarte faimoasele coliere de aur egiptene, femeile incearca sa‑si exprime personalitatea impodobindu‑se cu bijuterii de aur. Această tendinta nu se va schimba niciodata. Din ce in ce mai multe femei sunt in cautarea unui nou nivel al creativitatii, incercand sa depaseasca o noua limita a stilului personal. Bijuteriile de aur au ajuns sa fie purtate nu numai la petreceri, ci si la serviciu. In functie de forma, inelele sau colierele se pot asorta cu rochii elegante, tinute de zi sau chiar cu ginsi. Bijuteriile reprezinta mai mult decat simple accesorii, in timp ele devenind o necesitate. Pentru fiecare femeie, bijuteria pe care o poarta exprima o emotie sau o provocare, stralucirea aurului sau a pietrelor pretioase din care este confectionata oferind un echilibru perfect cu vestimentatia.