Argintul a fost la fel de apreciat ca si aurul (uneori, chiar mai apreciat si mai cautat decat acesta), incepand din Antichitate. Orientul, Mesopotamia, Egiptul, Levantul, Troia, Creta, Grecia dar si romanii, persii si indienii au apreciat de-a lungul timpului frumusetea argintului, utilizand acest pretios metal nu numai pentru confectionarea bijuteriilor ci si a obiectelor de vesela, a armelor si a hainelor (din fir de argint). Numele ii provine din latinescul "argentum" derivat la randul sau din grecescul "argos" care inseamna "alb". Biblia il considera ca metalul care simbolizeaza bogatia, talentul, dar si tradarea (argintii lui Iuda).
Argintul a fost utilizat de-a lungul vremii pentru fabricarea bijuteriilor, datorita frumusetii sale. Odata cu inceperea extragerii argintului din toate partile lumii au aparut stiluri diferite si modalitati diverse de a purta argintul. Argintul a fost cunoscut dintotdeauna ca fiind un metal care intensifica frumusetea pietrelor pretioase, precum diamantele. Multe femei, dar si barbati, au purtat de-a lungul secolelor bijuterii impunatoare din argint pentru a-si arata puterea.
Cel mai cunoscut argint din zilele noastre este argintul sterling care inseamna 92.5 % argint, restul procentului fiind format din cupru, zinc, sau nichel. Acest tip de argint este cel mai cunoscut deoarece este mai durabil decat argintul pur, mentinandu-si totodata frumusetea originara.