Georg Grosz (26 iulie 1893 - 6 iulie 1959), pictor american expresionist, grafician si ilustrator, de origine germana.
Georg Grosz a adaugat un "e" primului sau nume, transformandu-l in George, pentru a lasa impresia ca provine din Marea Britanie sau America, o modalitate inedita de a-si arata dispretul pentru nationalismul german, pe care il detesta. In istoria artei moderne Grosz s-a impus intr-o maniera stranie, ca un caricaturist talentat, al carui umor adesea brutal, desi avangardist, era gustat de un public deosebit de larg. Nascut la Berlin, a crescut in orasul Stolp (astazi Slupsk, in Polonia), fiind exmatriculat din scoala pentru indisciplina. Intre 1909 - 1911 urmeaza cursurile Akademie der Kunste din Dresda. Isi continua studiile la Berlin, iar din 1913 se inscrie la Academie Colarossi din Paris, unde se ocupa mai ales de desen.
La sfarsitul primului razboi mondial Grosz era unul dintre liderii dadaismului berlinez. In acel moment fotomontajul era arta vizuala esentiala a dadaistilor, intretinand cultul haosului prin decuparea si alinierea adesea grotesca si insensa a imaginilor. La infiintarea partidului comunist german, in 1919, Grosz este unul dintre primii artisti care se alatura, impreuna cu John Heartfield.
A avut prima sa expozitie americana in 1931, fiind invitat in SUA in 1932 si devenind cetatean american in 1938, la cinci ani dupa ce se stabilise in noua sa tara, din cauza presiunilor regimului nazist, care nu ii iertase caricaturile. Va reveni la Berlin abia in 1959, murind la scurt timp dupa intoarcerea in Germania.