O vizita in suburbia vieneza Grinzing te duce in secolul XIX, numeroase restaurante traditionale amintind de atmosfera acelor vremuri. Vin, bere, mancaruri austriece, muzica traditionala sau lautari slovaci, toate acestea te inconjoara si daca vei cere sa asculti un cantec romanesc vei fi incantat sa auzi Perinita, Ionel Ionelule sau Sanie cu Zurgalai.
Placute din lemn de pin iti indica ca poti cumpara vin facut in casa, numarul producatorilor de vin aici fiind insemnat. De-a lungul timpului aceste mici taverne intime s-au mentinut si din fericire sunt si astazi destul de reale, nimic nu seamana a imitatie nereusita, totul este imbibat de traditie autentica, pastrata cu grija si drag. Vita de vie, prezenta bogata in zona, te imbie la lungi plimbari si astfel poti urma pasii lui Franz Schubert sau Ludwig van Beethoven, inspirati adesea de farmecul acestor locuri.
Pe peretii carciumioarelor pitoresti poti zari fotografii ale unor ilustri oaspeti: presedinti de state sau actori.
O cina intr-un astfel de local traditional costa in jur de 20-30 Euro si puteti ajunge aici din zona Universitatii cu tramvaiul 38 de la statia Schottentor/Universitat.
Începând cu anul 1114, Grinzing a fost un mare sat. Construit si distrus in mod repetat de catre francezi sau soldati turci, a dobandit un farmec aproape ciudat ca urmare a acestei constante de reconstructie.
Grinzing, traditionala zona viticola, s-a inscris in anul 1891 ca al 19-lea arodisment din Viena, devenind parte integranta a orasului.