Natalie Angier reuseste cu usurinta sa transforme corpul feminin intr-o sursa inepuizabila de fascinatie. Geografia intima a femeii pune in lumina frumusetea si puterea interioara a arhetipului feminin, trecand prin teoria evolutionista, prin biologie, neurochimie si prin diverse ipoteze stiintifice. Aceasta carte este un ghid esential pentru cei care vor sa afle orice: de la organe la orgasme, de la hormoni la histerectomii. Cu ajutorul claritatii, al cunostintelor sale in domeniu si al unei extraordinare exuberante de limbaj, autoarea demonteaza magistral miturile si falsele informatii care inca inconjoara corpul feminin, cea mai misterioasa capodopera a evolutiei. Geografia intima a femeii se dovedeste astfel a fi un tur de forta spumos si sigur pe sine, ce vadeste o cunoastere solida a domeniului stiintific.
Cartea lui Angier, autoare laureata a Premiului Pulitzer, este o lectura extraordinar de incitanta. Aceasta va provoca intelectual atat femeile, cat si partenerii acestora, care vor avea surpriza de a gasi in acest volum bine documentat aspecte inca nedescoperite ale femeii ce le sta alaturi.
Natalie Angier
Natalie Angier s-a nascut in New York, in 1958. Este scriitoare de non-fictiune si jurnalista pentru New York Times. A studiat fizica si engleza la Barnard College. In perioada 1980-1984, Angier a scris pe teme de biologie in Discover Magazine. De asemenea, a lucrat ca jurnalist pe teme stiintifice pentru Time Magazine. In 1990, si-a inceput activitatea in cadrul New York Times, ca jurnalist specializat in subiecte stiintifice. In 1991 a castigat Premiul Pulitzer pentru reportajele sale speciale. Intre 2006 si 2012 a predat la Universitatea Cornell.
Lucrarea dragostei - Chimia legaturilor umane
"Dragostea este universala, si cu toate acestea nu ne putem abtine, dorind sa o tinem numai pentru noi. Nu vrem sa ne fie explicata. Cu siguranta, nu dorim sa fie supusa unei analize anatomice si biologice. Ea pare, in acelasi timp, prea imensa si prea intima, prea profunda si prea pasagera pentru ca stiinta sa-si poata pune dispozitivele si pipetele in ea. Linistiti-va! Creierul vostru indragostit ramane o mlastina sacra si sufocanta. Avem inca nevoie de poetii si de compozitorii nostri – de cei buni, macar. Stiinta nu a rezolvat problema dragostei. Stim foarte putin despre cum ar putea fi substraturile biochimice si neuronale ale dragostei." Natalie Angier
Editura Herald
Aprilie 2016