
In 1994 Brandon Lee primea rolul principal intr-o poveste cu influente gotice, bazata pe o populara banda desenata de James O’Barr. Un tanar muzician, Eric Draven, este ucis impreuna cu logodnica sa inainte de Halloween, pe 30 octombrie, si se intoarce pentru a se razbuna pe cei vinovati un an mai tarziu sub forma unui erou cu puteri magice si misterioase slabiciuni, insotit mereu de un corb care este companion si protector. Filmul, cu un buget relativ modest de doar 23 de milioane de dolari avea sa fie un surprinzator succes de box office, devenind repede unul din acele “cult-movies” cu fani dedicati si critici mai mult decat impresionati, dar si cu intamplare sumbra care i-a adus, asa cum se intampla de obicei, si mai multa popularitate. In timpul filmarii unei scene din povestea plina de violenta si razbunare un accident provocat de neglijenta a dus la moartea lui Brandon Lee la varsta de doar 28 de ani. Fiul legendarului Bruce Lee, care murise la randul sau la doar 32 de ani in circumstante care continua sa provoace speculatii si controverse, fusese impuscat pe platou dupa ce un revolver folosit in scena nu fusese corect descarcat si curatat.
Tragicul incident a fost la un pas sa puna capat productiei, dar in cele din urma, folosind o dublura si efecte digitale (convingatoare si astazi), “
The Crow” a fost lansat in cinematografe in vara anului 1994, si a fost unul dintre filmele care se bucura si astazi de o nostalgica atractie, fiind una dintre cele mai inspirate adaptari ale unei benzi desenate. Din pacate moartea lui Brandon Lee a dus si la o schimbare a scenariului original, mult mai apropiat de banda desenata (scenele in care aparea Michael Berryman, spre exemplu, nu au mai intrat in versiunea finala). Trei continuari si un serial de televiziune nu au avut nici pe departe impactul filmului original, unde regizorul Alex Proyas gasise echilibrul perfect intre poveste, scenele intunecate, personajele memorabile (sustinute si de o inspirata distributie), cadrele cu un oras desprins dintr-un univers gotic si o coloana sonora care a fost la randul ei un succes.

Eric Draven, tragicul personaj principal a devenit unul dintre noii eroi pop-culture, iar modelul original lansat de Funko a fost la randul sau un succes, foarte cautat de colectionarii care vazusera si revazusera filmul sau erau fani ai benzii desenate. Dupa ce a fost anuntat un remake in regia lui Rupert Sanders, cu nimeni altul decat Bill Skarsgard ca Eric Draven (actorul cunoscut mai ales ca Pennywise in noile filme IT), Funko a lansat alte trei modele, mult mai detaliate decat cel vechi.
Un Eric Draven cu chitara, un altul gata sa isi infrunte inamicii intr-o scena binecunoscuta din film sau alaturi de corb, cu un picior pe piatra de mormant, sunt trei variante care pana la aparitia noului “
The Crow” – un remake este mereu un pariu riscant, cu atat mai mult in cazul unui film de gen – vor fi cu siguranta bine primite de fanii noi si mai vechi.