Festivalul National de Creativitate - editia I
Organizat sub egida EDUGATE - Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor Supradotati si Talentati, in colaborare cu alte organizatii non-profit : IRSCA Gifted Education, Fundatia M.A.T.C.A. - 2000, LEADERS Romania, Asociatia Cetatea lui Bucur - 7 Centre, Festivalul National de Creativitate se adreseaza tinerei generatii din Romanie, fiind o initiativa nu doar laudabila, dar strict necesara.
Portalul ARTLINE, prezent in spatiul virtual romanesc din 2003, va fi unul dintre partenerii media ai evenimentului.
Manifestarea de anvergura nationala este o sansa unica pentru tinerii intre 9 -24 de ani de a participa la ateliere de creativitate, spectacole si happeninguri, de a descoperi artele si natura si nu in ultimul rand de a se forma ca persoane si in final ca lideri. Programul a fost anuntat pe data de 12 iulie in cadrul unei conferinte desfasurate la Muzeul Literaturii Romane din Bucuresti, la care au participat reprezentantii organizatiilor care organizeaza Festivalul. Florin Colgeag, presedintele IRSCA Gifted Education, a vorbit despre necesitatea acestei initiative, precum si despre starea deplorabila a invatamantului romanesc, aflat intr-o criza perpetua in ultimii 16 ani.
Cu aceasta ocazie a fost lansat si manifestul EDUGATE, "Inainte de a fi prea tarziu. O perspectiva asupra invatamantului romanesc in 2006", care arata necesitatea unor schimbari urgente in acest domeniu, aplicarea unor modele care au avut succes in SUA si Europa, sprijinirea si evidentierea copiilor supradotati si talentati, eliminarea ingerintelor politice din invatamant, aplicarea conceptului de "gifted education", obtinerea de performante reale, pentru ca tinerii romani sa poata fi competitivi pe o piata mondiala.
Iar unul dintre primii pasi - si in egala masura un semnal - va fi Festivalul National de Creativitate. Centrul va fi in Gradina Botanica din Bucuresti, care va gazdui numeroase ateliere, expozitii, spectacole in aer liber, discutii si prezentari ale diverselor teme de interes pentru tineri. Vor participa atat tineri si copii din toata tara, cat si studenti, pictori si sculptori, profesori, specialisti care vor conduce atelierele. Scopul principal al Festivalului este de a celebra creativitatea in artele plastice (grafica, pictura, sculptura, modelaj), vizuale (foto, video, multimedia), artizanat, muzica, dans, teatru etc.
Sponsorizari :
Sponsorii vor beneficia de numeroase beneficii, in functie de suma oferita. Spre exemplu, cei care vor contribui cu sume cuprinse intre 500 - 999 de euro vor primi distinctia de Prietenii Festivalului (vor fi mentionati in mapa de presa, pe afise, in programul si pe site-ul festivalului si in catalog), cei cu sponsorizari de 2500 - 3499 vor primi calificativul de Argint (spatiu publicitar, multumiri adresate de organizatori cu ocazia evenimentelor, reclama pe site-ul festivalului si in catalog) iar firmele si persoanele fizice cu contributii de 5000 - 9999 euro vor primi distincita Platina (bannere in Gradina Botanica, banner permanent pe site, spatiu de publicitate extins si multe altele).
Sponsorii care se vor implica si vor dona peste 10.000 de euro au ocazia de a intra intr-un parteneriat pe termen lung - Oportunitatea Angel - cu Festivalul National de Creativitate, primind diverse beneficii : prezentare in massmedia pentru implicarea in sustinerea singurului festival de creativitate din Romania dedicat copiilor si tinerilor, promovarea numelui firmei sau persoanei pe afise, invitatii, agende, diplome, site-uri, etc ; promovare permanenta in cadrul Centrului National de Creativitate, ce va fi infiintat dupa festival ; promovare in cadrul spectacolelor si evenimentelor ce vor avea loc in Bucuresti dupa incheierea Festivalului. Nu vor fi refuzate nici sponsorizarile in natura, de la carti si rechizite pentru copii, la servicii de catering sau transport, instrumente de pictura, premii in dulciuri, excursii, tabere de creatie, materiale promotionale, rame de tablouri etc, iar voluntarii si parintii micilor artisti sunt invitati sa se implice in zilele festivalului.
12 iulie 2006