Concursul In cadrul acestei manifestari se va desfasura si ineditul Concurs International Pentru Pian, la care s-au inscris 21 de tineri pana in 30 de ani, dintre care cate un reprezentant din Rusia, Taiwan, Republica Moldova si 17 din Romania: Timisoara, Arad, Cluj, Bucuresti, toti sefi de promotie. In prima etapa, care va incepe marti, 11 decembrie, de la ora 9 si va dura pana la ora 13, respectiv de la 15, concurentii vor avea la dispozitie cate 25 de minute pentru a prezenta o sonata clasica din repertoriul Beethoven.
Miercuri, cu acelasi orar, participantii ramasi in concurs vor interpreta o parte dintr-un concert pentru pian si orchestra. Intrarea va fi libera pentru aceste doua zile. Finala, care se va desfasura incepand cu ora 18, joi, 13 decembrie, are in program Ludwig Van Beethoven, concerte pentru pian si orchestra in interpretarea finalistilor Concursului, acompaniati de Orchestra Filarmonicii de Stat Arad, sub bagheta maestrului Dorin Frandes.
La aceasta Gala a Laureatilor, accesul se va face pe baza de bilete (20 Ron, cu reducere de 50% pentru pensionari, elevi si studenti) sau abonamente, care pot fi achizitionate de la casieria Filarmonicii. Juriul, alcatuit din personalitati de renume national, dar si mondial, va premia trei concurenti, publicul va avea ocazia sa-si aleaga si el un favorit, care va fi recompensat cu programarea sa in stagiunea Filarmonicii.
Fondul de premii a fost asigurat prin Bugetul CLM, dar si prin sponsorizari, ziarul nostru oferind si el un premiu special.Surpriza si una dintre atractiile Festivalului va fi prezenta pianului Steinway si a viorii Stradivarius din patrimoniul statului, la care va canta muzicianul de renume, Alexandru Tomescu.ProgramEvenimentele muzicale de mare anvergura ale Festivalului vor ince-pe in 9 decembrie de la ora 19, cu Concertul Extraordinar pentru vioara si orchestra in re major, solist Alexandru Tomescu, sub bagheta maestrului Robert Lehrbaumer din Viena. Sambata, 15 decembrie are loc Concertul Extraordinar Nu numai Beethoven, in al carui program sunt incluse si valsuri, polci galopuri si marsuri din creatia Familiei Strauss.In inchidere, duminica, 16 decembrie, tot de la ora 19, vom avea ocazia sa auzim o prima auditie in Romania a Simfoniei a IX-a a lui Beethoven, intr-o prelucrare de Gustav Mahler, cu solisti de la Opera din Viena, condusi muzical de Wolfgang Gröhs.