Programul festivalului:
Duminica 15 iulie, ora 17h00 Sala Oglinzilor (Forumul German)
Ansamblul Doulce Memoire
La Dive Bouteille
La Dive Bouteille este un spectacol vesel, nestavilit si inventiv in care defileaza, intr-o succesiune de tablouri, marile teme ale Renasterii : chiolhanurile, iubirile, speculatiile filozofice, petrecerile.. asa cum sunt ele zugravite in opera lui Francois Rabelais. In acest spectacol, interpretat de un cantaret, un actor si trei instrumentisti care sunt deopotriva muzicieni si actori, imbracati cu totii in costumele epocii, se canta muzica despre care Rabelais vorbeste in opera sa (cantece populare, de dans si muzica savanta) scrisa de compozitorii de la curtea regelui Francisc I.
Marti 17 iulie, 19h00 Sala Oglinzilor (Forumul German)
Ansamblul Basses Reunies
Vivaldi, Bach, Barriere, Rameau
Creat in 1996, ansamblul Les Basses Reunies, sub impulsul violoncelistului Bruno Cocset, se dedica punerii in valoare a repertoriului specific basilor cu arcus : solouri, sonate, concerte. De atunci, evolueaza pe cele mai mari scene si in cele mai mari festivaluri care au loc in Europa si in intreaga lume.
Inregistrarile pentru Le Label Alpha cu Sonates pour violoncelles et basse continue de Vivaldi sau cu Sonates de Jean Barriere (1707-1747) au adus ansamblului cele mai inalte recompense, ca si cele obtinute de Bruno Cocset pentru inregistrarea operei Suites pour violoncelle seul de Johann Sebastian Bach.
Joi 19 iulie, 19h00 Sala Oglinzilor (Forumul German)
Gerard Lesne si Blandine Rannou
Beata Sirena
Gusturile reunite in Franta sub domnia lui Ludovic al XIV-lea; arii italiene de Andre Campra, Sebastien de Brossard, Giovanni Bonocini, Domenico Gabrielli, Theobaldo de Gatti, Paolo Lorienzani, Antonio Bembo; piese pentru clavecin de Francois Couperin. AA Reunirea gusturilor francez si italian trebuie sa dea perfectiunea in muzica AA. Aceasta celebra declaratie a lui Francois Couperin, care defineste estetica gusturilor reunite, sta la baza acestui program inedit Beata Sirena in care se va putea asculta sinteza intr-adevar originala care s-a creat intre muzicile franceze si cele italiene, la sfarsitul secolului al XVII-lea. Chiar din vremea aceea, nu-i nici o indoiala ca in Transilvania ar fi ajuns ceva ecouri.
Duminica 22 iulie, 17h00 Sala Oglinzilor (Forumul German)
Frederick Haas si Mira Glodeanu
Johann Sebastian Bach: Integrala Sonatelor pentru vioara si clavecin obligat
Aceste sase Sonate ni se infatiseaza ca o adevarata provocare sau ca obiectul admiratiei, uimirii si respectului nostru. Provocare, labirint, comoara pentru sensibilitatea noastra, pentru spiritul nostru, ele au fost compuse dintr-o suflare si tot dintr-o suflare trebuie interpretate pentru a ne putea ridica la inaltimea armoniei, fortei si perfectiunii lor.
Luni 23 iulie, ora 19h00 Biblioteca Astra
Opera Nationala din Bucuresti si Teatrul de Opereta din Bucuresti
Opera-concert Pyrame si Thysbe
Iulie 2007