Feng Shui ne poate ajuta in organizarea spatiilor de locuit astfel incat sa ajungem la o stare mai buna pe toate planurile, de la emotii la finante.
Pentru a crea un interior echilibrat se utilizeaza in diferite combinatii si forme cele cinci elemente ale naturii: apa, foc, pamant, lemn si metal. Apa aduce fluxul averii, focul aduce succes si recunoastere, metalul aduce protectie si forta, pamantul aduce noroc de stabilitate, iar lemnul crestere si expansiune. Expertii Feng Shui ne ofera sfaturi practice pentru a crea echilibru si armonie in spatiul de locuit si pentru a il incarca cu Chi pozitiv.
Pentru a transmite o energie pozitiva intregii case primul pas este de a crea o atmosfera primitoare in spatiul din fata casei si incepand cu usa de la intrare. Este indicat ca usa sa fie solida, pentru a inspira siguranta si protectie. Este de preferat ca usa principala sa dea spre un spatiu deschis, atat in interiorul cat si in exteriorul casei. In interior, acest spatiu poate fi un hol larg, incapator, iar in exterior poate fi o gradina. Holul nu trebuie aglomerat cu mobilier. Ne putem folosi de cateva simboluri norocoase pentru a decora incaperea. O statuie cu un cal asezata in holul de la intrare creeaza o minunata energie Yang. Calul confera faima si recunoastere familiei.
Livingul ar trebui sa fie cat mai aproape de usa principala si sa fie cat mai bine luminat deoarece lumina puternica genereaza intotdeauna energie yang. Deci, este bine sa evitam folosirea jaluzelelor sau a draperiilor prea groase in living. Lumina naturala poate fi sporita cu ajutorul oglinzilor. Tot cu ajutorul oglinzilor putem dirija fluxul energiei Chi in directiile dorite. Feng Shui ne invata sa amplasam o oglinda de mari dimensiuni pe un perete al holului de la intrare, astfel incat sa reflecte celelalte camere ale casei.
Sursa foto: feng-shui.lovetoknow.com
In ceea ce priveste mobilierul din living, trebuie sa tinem cont de cateva aspecte. Acesta nu trebuie pozitionat niciodata in forma de L. Canapelele trebuie sa fie mari, iar scaunele sa aiba spatar si brate pentru a oferi sprijin. Canapeaua din living trebuie pozitionata langa un perete, de preferabil pe cel care ofera o vedere clara a usii. Exista o regula si in ceea ce priveste pozitionarea scaunelor. Acestea trebuie asezate intr-o maniera care sa permita conversatia. In apropierea scaunelor trebuie sa existe o suprafata pe care sa poata fi pusa o bautura sau o carte. Asta face incaperea mai primitoare.
O masa patrata sau dreptunghiulara nu aduce la fel de multa energie pozitiva precum una circulara sau ovala. O forma rotunda a mesei va permite o mai buna interactiune vizuala a celor din jurul ei. Dar, in general, un amestec de forme este importanta. Patratul reprezinta pamant, dreptunghiul - lemn, triunghiul - foc, iar formele rotunde si ovale - metal. Camera de zi va fi echilibrata daca include toate aceste forme.
Este important sa ne inconjoare elemente cu semnificatie. Pentru a creste energia pozitiva din incapere putem folosi cat mai multe simboluri Feng Shui: cristale, urne si vaze, seturi de monede, clopotei, portrete de familie ilustrand ocazii fericite, lujeri de bambus, un cal de parada, evantaie, tablouri ce ilustreaza cocori sau o corabie cu panze.
O regula Feng Shui este de a separa zonele de relaxare de cele de lucru. Nu este recomandata prezenta calculatorului sau a televizorului in dormitor. Conteaza foarte mult si paleta cromatica. Ar trebui sa tinem cont de cele cinci elemente (foc, pamant, metal, apa, lemn) atunci cand alegem culorile.
O stare de calm, confort si relaxare poate fi obtinuta prin mentinerea curata, ordonata si organizata a fiecarei incaperi din casa. Evitati colturile intunecate, tavanele joase, culorile de tenta inchisa si obiectele ascutite deoarece acestea produc energie negativa.
A.I
Februarie 2017