Viata omului modern, aglomeratia zilnica contribuie la acumularea stresului si oboselii. Intr-o lume atat de agitata in care timpul se contracta, cunostintele orientale ne pot oferi o alternativa placuta, in contrast cu aglomeratia, prin arta Feng Shui.
Feng shui, stiinta de a trai, cu multiple intelesuri, prescrie modalitati de a aranja obiectele intr-o incapere in functie de spatiu pentru a ajunge la armonia de care avem nevoie pentru a ne linisti dupa o zi obositoare.
Casa, potrivit stiintei Feng Shui, ar trebui sa fie un sanctuar, un rai in care sa ne simtim in siguranta, feriti de presiunile si problemele zilnice.
Atunci cand aplicam stiinta Feng Shui in amenajarea unei locuinte, orice spatiu poate fi transformat, indiferent daca vorbim de bucatarie, baie, camera de zi sau dormitor, intr-un sanctuar linistitor.
Chiar daca unele persoane cred ca Feng Shui inseamna doar bambus si decoruri orientale, aceasta arta poate fi aplicata si in camerele traditionale sau rustice, indiferent de mobilier.
Prin corecta aplicare a principiilor si credintelor Feng Shui se realizeaza o conexiune intre persoane si cele cinci elementei - lemn, foc, pamant, metal si apa - care ne inconjoara si care pot sa ne ajute sa gasim echilibrul si armonia.
Potrivit principiilor Feng Shui culoarea pe care o alegeti pentru peretii locuintei trebuie sa fie cea care are legatura cu harta "bagua", reprezentare a diferitelor aspecte ale vietii si ale sectoarelor corespunzatoare acestora in locuinta. Asfel fiecare sector al locuintei reprezinta cate un aspect : cariera, bani, relatii interumane. Pentru fiecare spatiu ar fi necesara o anumita orientare in functie de punctele cardinale si fiecare spatiu ar necesita o anumita culoare pentru obtinerea unui echilibru.
Orice culoare ati alege, incercati ca aceasta sa fie una care sa aiba un efect relaxant. Culorile mobilierului sunt si ele importante. Spre exemplu, canapeaua este locul unde va relaxati in fata televizorului. Cum culoarea verde este asociata prosperitatii, ati putea sa optati pentru o canapea verde.
O lampa pentru podea sau masa cu rosu si negru adauga energie legata de elementul foc aspectului general al camerei si astfel inca un element Feng Shui va fi prezent in decorul pe care l-ati ales.
Printre materialele "de pamant" se numara si vasele ceramice sau teracota. Pentru celelalte energii nu este nevoie de multa documentatie. O mica fantana cu apa respecta principiul apei, iar ca element metalic puteti sa incorporati o lustra cu bratele din bronz sau cupru.
O analiza minutioasa a principiilor Feng shui va va oferi idei dintre cele mai diverse si in acelasi timp constructive incat sa obtineti un ambient relaxant.
alte articole despre arta Feng Shui