Turistii care viziteaza incepand de luni, Biserica Evanghelica, vor putea admira atat pietrele funerare din secolul XV, dar si expozitia cu acelasi titlu ca si cartea “Sacru si profan intr-un oras european (1150-2007)”.
Expozitia ofera lucrari pe teme de arheologie si istorie ilustrand, intr-o forma accesibila oricarei varste si profesii, evolutia Pietei Huet din Sibiu, centrul spiritual al orasului inca de la infiintarea lui. Piata actuala cuprinde, in linii mari, suprafata delimitata de prima centura de fortificatii a localitatii, in interiorul careia a functionat centrul religios al comunitatii, cu lacasuri de cult succesiv edificate pana la inceputul secolului al XVI-lea.
Biserica Evanghelica din Sibiu este singurul loc din oras unde se afla pietre funerare ale mai multor personalitati ingropate in biserica, aceste pietre fiind expuse in pozitie verticala, fapt inedit in oras. Singura piatra funerara apartinand unui roman este cea a lui Mihnea Voda cel Rau, fiul lui Vlad Tepes, Cele mai vechi lespezi sunt ale lui Georg Hecht (1496) si Nicolaus Proll (1499), urmate de Mihnea Voda cel Rau (1510), ucis chiar in fata bisericii.