Expoziţia de caricatură „Veneția – o impresie satirică”
de Florian Doru Crihană în Mica Galerie a IRCCU Veneția
Joi, 18 septembrie 2014, la orele 18,30, în Mica Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneția, va avea loc vernisajul expoziției de caricatură „Veneţia – o impresie satirică” aparținând graficianului Florian Doru Crihană.
Artistul va prezenta publicului o serie de lucrări create anume pentru acest eveniment care se va desfășura în orașul din lagună, picturi suprarealiste cu tente umoristice, uneori satirice. Sunt descrise simbolic locuri, oameni, evenimente şi fapte din istoria Veneției. În imaginile pictate se pot regăsi cele mai cunoscute clădiri, monumente, muzee, piețe sau canale.
Veneția este de mai mulți ani în atenția artistului Florian Doru Crihană, expoziţii dedicate “Veneției” fiind prezentate la Galeria de artă din Galați 2010, la Galeria Ring din orașul polonez Legnica în cadrul Festivalului mondial Satyrykon şi la Centrul European al Caricaturii din Kruishoutem, Belgia 2011.
Graficianul gălățean Florian Doru Crihană (n. 1958) este absolvent al Facultății de Arhitectură Navală, promoția 1984. A susținut de-a lungul timpului peste 40 de expoziții personale, dintre care cele mai importante sunt: „Bankartoons” 1998, „Nuduri” 2008, „Portrete” 2009, „Veneția” 2010, „Titanic” 2011, „Turnul Eiffel” 2012, „Brugge – o impresie satirică”, „21 de secole şi Sfârşitul Lumii” 2013. Expozițiile au avut loc la Muzeul Caricaturii din Varşovia (Polonia), Casa umorului şi satirei Gabrovo (Bulgaria), Muzeul de artă modernă din Goslar (Germania), Centrul European al caricaturii din Kruishoutem (Belgia), Museé de la Caricature Vianden (Luxembourg) etc.
Evenimentul este realizat cu sprijinul financiar al Institutului Cultural Român, iar expoziţia va putea fi vizitată zilnic în Mica Galerie a IRCCU Veneţia din Cannaregio 2211, până pe data de 2 octombrie 2014, în intervalul orar 10.00–13.00 şi 15.00–19.00. Intrarea este liberă.
http://veneziagallery.wordpress.com/
INSTITUTUL ROMÂN DE CULTURĂ ŞI CERCETARE UMANISTICĂ