Din program:
- "Rapsodia Op. 11 Nr. 2" de George Enescu
- "Buciume din Carpati", improvizatie pentru vioara solo, scrisa si interpretata de Alexandru Ianos
- "Amurg de toamna pentru orchestra de corzi", de Alfred Alessandrescu
- "Trei dansuri romanesti" de Theodor Rogalski (Dans din Ardeal, Gaida, Hora din Valahia)
- "Memorie pentru contrabas si orchestra" de Dragos Tara, solist Petru Iuga
- "Dansuri romanesti" de Bela Bartok (Joc cu bata, Braul, Pe loc, Buciumeana, Poarga romaneasca, Maruntel 1, Maruntel 2).
Dragos Tara s-a nascut in Bucuresti in 1976 si locuieste in Elvetia de la varsta de 5 ani. Formatia sa muzicala in chitara bas si contrabas l-a condus, pentru inceput, la sectia de jazz a Conservatorului din Montreux (clasa Mathias Desmoulins), apoi la Conservatorul din Lausanne (clasa Michel Veillon). Din 2002 a urmat cursurile lui Michael Jarrell (compozitie) si Rainer Bosch (muzica digitala) la Conservatorul din Geneva.
Prin jazz-rock, jazz si muzica clasica, Dragos Tara a parcurs numeroase lumi muzicale, ca de exemplu: Trip-Hop cu trupa "Hirsute" la festivalul Paleo din Nyon, muzica tiganeasca sarbeasca din Balcani cu "Stoyan Orchestra" la Festivalul cultural de la Berlin, muzica vest-africana - Kurt Weill.
Dragos Tara este membru in numeroase formatii si a realizat deja numeroase proiecte personale. Alaturi de compozitii pentru ansambluri realizate si interpretate in 2004 si 2005, atat in Romania cat si in Elvetia, a colaborat la realizarea coloanelor sonore ale unor filme, precum "Scarecrow" (Premiul al treilea al juriului si Premiul intai al publicului in Festivalul international de film mut din Aoste), "Chez Maude" (Claude Witz, 2003), "Complexe Saturnien" (Alain Wirt, 2005).
Petru Iuga (foto) s-a nascut in Maramures in 1974. La varsta de 10 ani a primit primele lectii de vioara. Doi ani mai tarziu a ales contrabasul si cursurile Scolii de muzica din Cluj. Au urmat studiile la Academia de muzica George Enescu din Bucuresti, unde a fost indrumat de profesorul I. Cheptea. Acolo a facut cunostinta cu Alberto Lysi si Yehudi Menuhin, si tot in aceeasi perioada i-a fost oferita o bursa de studiu la Academia internationala de muzica Yehudi Menuhin din Gstaad. Au urmat si alte burse prin care Petru Iuga a studiat la Scoala superioara de muzica si teatru din Berna (cu profesorul Bela Szedlak) si la Conservatorul national superior de muzica si dans de la Paris, unde a obtinut diploma de solist.
A predat la Conservatorul de muzica si dans Bagnolet din Paris inainte de a preda la Scoala superioara de muzica din Trossingen, Germania.
Este membru al Ansamblului orchestral din Paris cat si contrabasist solo al Orchestrei de camera din Munchen. La activitatile sale se adauga numeroase turnee si inregistrari audio, radio si de televiziune.
Din 2007 este contrabasistul solo al Orchestrei simfonice din Londra (London Symphony Orchestra) si profesor la "Universitat fur Musik und darstellende Kunst" din Graz.
Alexandru Ianos , nascut in 1957 in Romania, locuieste din 1990 in Elvetia. Este dirijorul Orchestrei orasului si Universitatii din Fribourg din 1994, cu care a prezentat programe deosebite. A evoluat ca solist si dirijor, in concertele pentru vioara si cantand in rolul principal al "Maestro di Capella" de Cimarosa, in costume de epoca. Este de semnalat colaborarea cu clase primare ale unor scoli din cantonul Fribourg, cu care a pus in scena "l'Histoire de Babar". Alexandru Ianos a fost, timp de cativa ani, dirijor sef-invitat al Orchestrei nationale a Ucrainei la Kiev.
A dirijat numeroase orchestre, precum Orchestra radio-simfonica din Kiev, Orchestra radio-simfonica din Bucuresti, Middle Tennesse Symphony, Suddeutsche Philarmonie de Constance, insotindu-le in turnee in Spania, Germania, Elvetia si Statele Unite. (I.P.)