Prin intermediul acestui proiect elevul Mihai Popa din clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" a trăit o experienţă deosebită alături de alţi 57 de tineri veniţi din nouă ţări. "A fost prima ieşire pentru mine din ţară, prima oară cand m-am simţit liber cu adevărat şi prima oară cand am realizat că depinde de mine să scap de anumite frici, de anumite nemulţumiri, de anumite intrebări fără răspuns pe care le-am adunat de-a lungul anilor", a precizat elevul Mihai Popa.
Acesta susţine că a comunicat foarte mult cu tinerii şi profesorii aflaţi in Italia, impărtăşindu-le cateva dintre tradiţiile şi obiceiurile din Romania. De-al lungul zilelor in care s-a desfăşurat proiectul tanărul botoşănean alături de ceilalţi tineri, a lucrat pe grupe, workshop-uri, a participat la dezbateri, a urmărit proiecţii de filme, a realizat o serie de drumeţii şi a vizitat cateva şcoli.
In acest fel Mihai Popa a realizat pentru prima oară că este cetăţean european. "Deşi am fost singurul elev roman am avut o companie deosebit de plăcută, pe domnul director Mihail Vasilică şi doamna profesoară Gabriela Bosinceanu, coordonatoarea de proiect pentru Romania şi am fost o echipă foarte puternică, reuşind să oferim tuturor celor prezenţi o imagine clară asupra fascinantei şi adevăratei noastre ţări" a adăugat elevul Mihai Popa.
Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani este implicat in proiectul Comenius 3 NEAC (Network of European Alimentary Culture- Reţele privind Cultura Alimentară Europeană) incă din anul 2005. (Margareta NICHIFOR)