Datorita calitatilor sale extraordinare, denimul a fost ulterior preluat in designul interior. Cei nonconformisti pot incerca sa-l foloseasca, mai ales ca rezistenta acestui material il face pretabil pentru o gama larga de intrebuintari.
Denimul este relativ usor de integrat in decor, mai ales in interioarele country, vintage si moderne. Decorarea corpurilor de iluminat sau realizarea unor decoratiuni inedite este un inceput bun de a introduce acest material in decorul camerei. Este important sa incepem cu cantitati mici pentru a ne da seama daca ne reprezinta sau nu. Putem folosi, de asemenea, covorase, pernute decorative sau cuverturi.
Daca suntem incantati de efect putem trece la piese mai mari, cum ar fi tapitarea pieselor de mobilier (canapele, fotolii, scaune). Acest material este foarte durabil si usor de curatat, dar nu este indicat pentru livingurile pretentioase. Poate fi folosit insa in dormitoare, holuri sau bucatarii. Jeansii clasici sunt albastri, o culoare care merge foarte bine alaturi de Marsala, nuanta vedeta a acestui an.
Un efect special de denim poate fi obtinut si la nivelul peretilor. Creatorul Ralph Lauren a inventat zugraveala decorativa care imita perfect textura denimului. Acest efect poate fi obtinut cu ajutorul unor vopseluri si unelte speciale. Desigur, foarte importanta este si tehnica de aplicare. In afara de culoare, trebuie sa tinem cont si de greutatea materialului deoarece unele tesaturi din denim sunt mult mai confortabile si mai usor de prelucrat.
Sursa foto: betterimprovement.com
Martie 2015
A.I.
editor artline.ro