Culoarea naturala a caramizii a fost lasata la vedere mai intai in amenajarile rustice si industriale, ulteruior fiind introdusa si in alte stiluri de amenajare. Spre deosebire de alte finisaje, peretele de caramida nu are limitari, putand fi integrat in decorul oricarei incaperi din casa, fie ca este vorba despre hol, baie, bucatarie, living sau dormitor.
Pentru ca prezinta un puternic impact vizual, acest finisaj trebuie sa fie singurul element decorativ al incaperii. Cu cat spatiile sunt mai mici cu atat finisajul va fi folosit pe suprafete mai mici, pentru a nu incarca vizual decorul. Folosit cu masura, va da un aer boem incaperii.
Daca se doreste folosirea caramizii pe suprafete extinse se recomanda zugravirea in alb. In acest fel decorul va pastra aspectul reliefat al peretilor placati cu caramida, insa va fi mai luminos. Un efect de zid de caramida poate fi obtinut si cu ajutorul altor finisaje. Iar cea mai simpla metoda o reprezinta tapetul. Putem opta si pentru caramaida aparenta care, aplicata pe suprafata peretelui ofera acestuia un aspect cat se poate de natural.
Acest finisaj este usor de asortat cu diferite piese de mobilier si accesorii decorative. La fel de usor poate fi combinat cu materiale naturale, precum lemnul sau piatra. De la “piatra de temelie” caramida a devenit un element de design surprinzator, ce da personalitate si originalitate unei locuinte.
Sursa foto: nicespace.me
11 Septembrie 2015
A.I.
editor artline.ro